Закупих терен общински в едно село във Велико Търновска област. Искам да си направя къща.
До този момент терена е бил „гола„ поляна. Наех фирма да ми предвижи документацията.
До този момент имам документи за обединяване на парцелите в един. План и разрешение за строеж на масивна ограда 2,20м. Линия за ограда, ПУП , геодезия и набити колчета. Терена е 4,900 дк.
Имам 109 метра фронт към главната улица и точно където ми е дадена линията за оградата има 3 орехови дървета и 2 вековни черници.
В последствие разбрах, че селото няма канализация, а има отходна тръба. Същата минава на дължина през парцела ми. Дълбочината е 2,00м изградена е прилично. Обаче към нея са се навързали и обитателите на съседните осем парцела с дълбочина 0,50см.
Оградата по план е с бетонова основа.
Дайте ми съвет моля.... нямам желание праз имота ми да минават отходни тръби.
Парцела е на чудесно място. Заинатила съм се ,а не искам да се отказвам.
Търся компетентно мнение и услуги. Нямам доверие на фирмата, с която работя.
Благодаря
- Дата и час: 05 Дек 2024, 05:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Закупих терен общински в едно село ....
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Закупих терен общински в едно село ....
Първо проучете кога е строена и дали някога за тази "отходна тръба" някой е издавал официално разрешение за строеж по презвидения в закона ред.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Въпросната - отходна тръба с поставена и изградена по времето на соц.режима.
Със средства на селото. Били полагали ленински дни. Разрешението е на селския кмет. По онова време терена е бил общински. В плана на общината въпросната „тръба„ липсва. Това е цялата информация за главния канал, а за останалите осем собственика, които са се навързали към нея няма нищо черно на бяло, както се казва.
Аз съчувствам на местните жители, но в същото време съм решена тези тръби да са извън имота ми.
Съгласна съм на споразумение.
Търся професионална помощ на адвокат от град Горна Оряховица или град В.Търново.
Не живея в България.
Много ще се радвам да упълномощя адвокат, който да си действа както си знае.
Със средства на селото. Били полагали ленински дни. Разрешението е на селския кмет. По онова време терена е бил общински. В плана на общината въпросната „тръба„ липсва. Това е цялата информация за главния канал, а за останалите осем собственика, които са се навързали към нея няма нищо черно на бяло, както се казва.
Аз съчувствам на местните жители, но в същото време съм решена тези тръби да са извън имота ми.
Търся професионална помощ на адвокат от град Горна Оряховица или град В.Търново.
Не живея в България.
- pam4i
- Младши потребител
pam4i написа:Въпросната - отходна тръба с поставена и изградена по времето на соц.режима.
Не живея в България.
От това което съобщавате,това което искате е възможно, но не е лесно!
-
От онова, което съобщавате, pam4i, се налага един извод - можете да си правите онова, което Ви е разрешено (оградата, например), а "тръбата" можете да затапите, да премахнете (в границите на Вашия имот), и да забравите. На всички ще им са наложи да се "отхождат" по друг, алтернативен начин. В това число, за съжаление, влизате и Вие.
Компетентни услуги в този форум можете да намерите, разбира се, но изборът си е Ваш - по един, или друг, критерий.
Що се отнася до дърветата, които попадат, цитирам "точно където ми е дадена линията за оградата" - направете оградата така, че да не ги засегнете - това ще е проява на добра воля, и ще Ви ползва в бъдеще.
Желая Ви успех!
Компетентни услуги в този форум можете да намерите, разбира се, но изборът си е Ваш - по един, или друг, критерий.
Що се отнася до дърветата, които попадат, цитирам "точно където ми е дадена линията за оградата" - направете оградата така, че да не ги засегнете - това ще е проява на добра воля, и ще Ви ползва в бъдеще.
Желая Ви успех!
-
vdggbg - Активен потребител
.vdggbg написа:.... , а "тръбата" можете да затапите, да премахнете (в границите на Вашия имот), и да забравите. ....
Колега това ме кара да задам на юристите в този форум един друг въпрос, а именно: Дори и да се окаже че въпросната "отходна тръба" представлява незаконно строителство (в което аз лично не се съмнявам - няккои помним, че по времето на соца също имаше закони) дали едно такова действие по премахване на своя глава на този обект на строителството ще се счита самоправство и ще последват ли наказания?
-
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|