начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Строят улица през имота ни без отчуждаване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Строят улица през имота ни без отчуждаване

Мнениеот anitsa » 15 Сеп 2013, 17:16

Здравейте,
в петък геодезисти от строителната фирма забиха колчетата и любезно ни информираха на място, че ще почват улица. До момента подобна информация не е достигала до нас под никаква форма. Съгласно скицата на общината терена за улицата навлиза в имота ни, за което не е имало процедура по отчуждаване. За съседите от отсрещната страна на бъдещата улица е изплатено обезщетение след отчуждаване преди години.
В събота дойдоха работници за подготовка на терена и уведомихме техническия им ръководител,че е добре да не навлизат в имота ни. Той повика представител на общината от строителния отдел и последнияТ остана силно изумен, че терена ни не е отчуждаван и не сме получавали , цитирам - ''прилични суми''. С реплика,че ще извика една ''женичка от общината'' си замина и спряха работа до понеделник.

С огромна молба към компетентните тук - какви са възможните стъпки, които спешно да предприемем. Знам ,че е нужно да се пусне жалба в общината, но ме интересува какво съдържание да има - че не сме отчуждени или да се опрем на някакви конкретни членове от ЗУТ...
anitsa
Младши потребител

Re: Строят улица през имота ни без отчуждаване

Мнениеот julyanvonemona » 15 Сеп 2013, 23:37

Сефте комендантски! Отчуждаването за улици особено по селата и малките градове е чуждо навсяко право!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот TheOldMan » 16 Сеп 2013, 01:46

Е затова не разрешават гражданите да притежават оръжие в домовете си... Някой ще ми влиза в имота... Да пробват да прекарат улица през някое ранчо в Тексас без да са "отчуждили" земята преди това да видят к'во ще им се случи... :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Сеп 2013, 08:18

anitsa написа:.... ....Знам ,че е нужно да се пусне жалба в общината, но ме интересува какво съдържание да има - че не сме отчуждени или да се опрем на някакви конкретни членове от ЗУТ...

Ако не са Ви изработили по чл.16 ал.ал. от 1 до 6 ЗУТ вкл. Ви е необходима нападателна стратегия и нападателен адвокат, който да наведе общината така, че да изядат това което са натворили. Тук със сигурност има един такъв, но лично аз не се разбирам с него! Възможността да се жалите в общината е създадена за да се каже че в социума, при демокрацията има хармония и разбирателство и бабини дивитини!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот anitsa » 16 Сеп 2013, 11:51

Продължението...
Отидохме днес в Общината и се върнахме с общинарят от събота и една "женичка" от Кадастъра на общината. Тя вееше една скица и твърди като мантра, че линията минава еди-къде си и е работено по кадастрална карта от 97г. Според плана са наясно,че има стена и там отстоянието от стената до забитото колче е 40см, при нужни по закон 1.50м за тротоар. Питам аз този кадастрален корифей как така ще оправдаят "свиването" тротоара до 40см, тя продължава да си повтаря,че до 1,25м било допустимо. Е да де,ама стената няма да я бутат но си държат,че от нейния ръб ще си вземат 1.50м. Опитвам се като пълен лаик да се сдобия с разяснение кое колче къде е по схемата да ми го посочи, тя като обран евреин се върти и суче и не знае как да отговори.
Много важно било, информираха ни,че кметът побеснял заради забавянето на строителната фирма с 2 дена, заради нашите претенции.
За момента се оказа: има стена, построена по план и спазени всички отстояния, те обаче се хващат, че сега стената била изкривена и направена в общинския имот - бъдеща улица, демек своеволно сме си завзели, което е пълен абсурд, защото един от предишните кметове лично дойде и отказа строежа на улицата, заради изискване за 14% наклон...Питах как ще оправдаят неспазването на 1.50м за тротоара, граничещ със стената - тишина...
Твърдят,че линията на имота се запазва и няма навлизане, а е видно,че повече от 10м2 отиват от двора в небитието, като се свържат мислено линиите на колчетата. Не спряха да повтарят, че зададените параметри са така и няма да има отклонение, дори да дойдат други геодезисти и да замерят.
Истината е,че е правен проект по една кадастрална карта, а проекта и разрешението за изграждане на подпорна стена , успоредна на бъдещата улица,по друга. Тук се къса нишката и гадаем как да докажем явното разминаване.
anitsa
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Сеп 2013, 17:17

Начертавате план за агресия срещу общината с вашия внимателно подбран адвокат. Планирате всеки етап от офанзивата и действате Предполагам че Ви е ясно нали?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация