начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

нотариален акт за място придадено по регулация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нотариален акт за място придадено по регулация

Мнениеот gorg461 » 17 Юни 2013, 21:56

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
През 1985 година изплатих парично обезщетение за принадено място към моя парцел.Мястото е заето от мен
веднага.Тогава пропуснах да се снабдя с нотариален акт за придаденото и заето от мен място.Същата регулация
и сега е в сила.Има влязла в сила и Кадастрална Карта от 2005 година.По тази карта бившите собственици на
придаденото място са навлезли в моя имот.Днес отидох при нотариус да ми издаде нотариален акт за придаденото място въз основа на удостоверението с което съм изплатил паричното обезщетение,но същия отказа
без да се мотивира.
Моят въпрос е:
1.Има ли давностен срок за снабдяване на нотариален акт за придадено място по регулация?
2.Какво да правя за да си върна неправомерно заетата част от моя УПИ?
За момента разчитам на бъдещия нотариален акт,поради изпълнителната му сила.
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ.БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

.
gorg461
Нов потребител

Re: нотариален акт за място придадено по регулация

Мнениеот julyanvonemona » 02 Сеп 2013, 16:04

gorg461 написа:УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
...............................................................
1.Има ли давностен срок за снабдяване на нотариален акт за придадено място по регулация?
2.Какво да правя за да си върна неправомерно заетата част от моя УПИ?
За момента разчитам на бъдещия нотариален акт,поради изпълнителната му сила.
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ.БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

.

Ако сметките по регулация са уредени чрез някой от способите по чл.чл.111 или 112 от отменения ЗТСУ краен срок за издаване на нотариален акт по чл.134 (2) ЗТСУ - няма!
Лошото при вас е че влезналата в последствие КК не е отразила новото положение на границите Ви. За съжаление така го измислиха че ще трябва да изпиете изцяло горчивата чаша нпо чл.53 (2) изр второ от ЗКИР, овен ако проклетият Ви съсед не се съгласи на предвидените доброволни действия.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Сеп 2013, 16:25

При изложените факти, искът му ще е основателен.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Сеп 2013, 11:29

Melly написа:При изложените факти, искът му ще е основателен.

Така е, но колцина са тези които няма да се стъписат при перспективата "да влезнат в съд", а и колцина са тези които могат да изпипат такова дело?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация