Здравейте,искам да попитам имам парцел 317кв.м на който има построен ламаринен павилион със статут за хранителен магазин.Имам намерение да съборя павилиона и да построя гаражи,които в последствие да продам.
Около парцела мястото е все общинско, в смисъл не гранича с никой,няма никакви постройки.Въпроса ми е на каква площ мога да строя,какви отстояния трябва да спазя и какви разрешителни и прочие трябва да подготвя.
Предварително благодаря за отговорите.
- Дата и час: 05 Дек 2024, 05:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Строеж на гаражи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Строеж на гаражи
Въпросите са Ви няколко и макар и простичко зададени отговора не е еднозначен.
Еднозначният отговор от моя страна е
При определени условия - за които тук Вие не съобщавате - могат да бъдат построени само гаражи, а при други определени условия могат да бъдат построени и гаражи.
Еднозначният отговор от моя страна е
При определени условия - за които тук Вие не съобщавате - могат да бъдат построени само гаражи, а при други определени условия могат да бъдат построени и гаражи.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Искам да построя само гаражи.
- danitooormimi
- Нов потребител
Тогава съгласно ПУП Имотът Ви трябва да е с предназначение за гаражи. Ако това не е така трябва да си намерите грамотен адвокат който да ви каже дали и при какви условия ПУП може да се измени. После ще Ви трябва и грамотен архитект който да изработи това изменение и т.н.
-
Може ли да ми кажете колко ще ми струва смяна на ПУП.
- danitooormimi
- Нов потребител
danitooormimi написа:Може ли да ми кажете колко ще ми струва смяна на ПУП.
Драги ми danitooormimi ,закупуването на ПУП, не е като да си вземеш 400 грама сирене, а и то сиренето има различни качества. КАБ имат утвърдена методика която се базира на дименсията лев на квадратен метър. Ако това търсите - проверете там. Когато бях член на тази структура никога не съм се съобразявал с тази методика. Сега, когато не съм - още по малко. Ако във вашия конкретен случай изменението на действащия ПУП въобще е възможно ,защото нещата не са никак прости (спомнете си че сиренето има различни качества)тогава можем да говорим за пари.
-
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|