Здравейте,
имам комшия, който е строил незаконно, точно на нашата граница. Постройката е съборена, но не и премахната
Ние закупихме имота скоро и това е заварено положение. Съборената сграда обаче е засегнала и нашия имот - не гооря само за гледката, но и за това че при срутването на колоните част от тях са в нашия имот.
Какво да направя? Длъжен ли е собственика да си изчисти съборената сграда?
- Дата и час: 05 Дек 2024, 05:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Премахване на незаконно строителство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Премахване на незаконно строителство
ivkacom написа:Здравейте,
имам комшия, който е строил незаконно (това как го разбрахте?), точно на нашата граница. Постройката е съборена, но не и премахната (т.е.????)
Ние закупихме имота скоро (като купувахте не го ли видяхте това?) и това е заварено положение. Съборената сграда обаче е засегнала и нашия имот - не гооря само за гледката, но и за това че при срутването на колоните част от тях са в нашия имот. (по какъв начин са във Вашия имот?)
Какво да направя? Длъжен ли е собственика да си изчисти съборената сграда?
Опитайте се да изложите фактите по-подробно!
- probcho
- Активен потребител
probcho написа:..............................Опитайте се да изложите фактите по-подробно!
probcho няма никакъв смисъл! Дори и ivkacom да изложи нещата в академичен и конкретен вид, в неговата ситуация дистанционно от форума не може да му се помогне. Направеното от него изложение показва че не е от тия които "палят от четвърт оборот". Много трябва да му се обяснява!
ПП. Може би аз не съм от тези които умеят да обясняват - не знам ако искаш опитай!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
probcho
благодаря ти
По принцип съм доста далеч от тази материя и ми трудно да поднеса информацията в по разбираем вид
Но :
- разбрахме че е строил незаконно, защото комшиите ни разказаха случката. Засегнат "засенчен" комшия се е оплакал, дошли са от общинаат и са го съборили.Но само е съборено, а не е почистено след тоа. Една от колоните е паднала в нашия двор и там си е останала.
-Естествно че го видяхме това при закупуването, но не беше решаващо за покупката. А какво променя това ситуацията? Дали сме знаели или не?
благодаря ти
По принцип съм доста далеч от тази материя и ми трудно да поднеса информацията в по разбираем вид
Но :
- разбрахме че е строил незаконно, защото комшиите ни разказаха случката. Засегнат "засенчен" комшия се е оплакал, дошли са от общинаат и са го съборили.Но само е съборено, а не е почистено след тоа. Една от колоните е паднала в нашия двор и там си е останала.
-Естествно че го видяхме това при закупуването, но не беше решаващо за покупката. А какво променя това ситуацията? Дали сме знаели или не?
- ivkacom
- Нов потребител
ivkacom написа:probcho
- разбрахме че е строил незаконно, защото комшиите ни разказаха случката. (Те хорските приказки от мухата правят слон, но .... щом казват! ) Засегнат "засенчен" комшия се е оплакал (да не би да е бил продавача? ), дошли са от общинаат и са го съборили(за първи път чувам общината да събаря някого ).Но само е съборено, а не е почистено след тоа(задължението за почистването след събарянето е на собственика на имота). Една от колоните е паднала в нашия двор и там си е останала(предишния собственик защо не я е почистил?).
-Естествно че го видяхме това при закупуването, но не беше решаващо за покупката. А какво променя това ситуацията(променя я до толкова до колкото следва вие да си почистите строителния боклук)? Дали сме знаели или не?
Но ако решавате да действате в духа на този форум: може да се обърнете към комшията си, чрез адвокат, с нотариално заверена покана!
- probcho
- Активен потребител
може да се обърнете към комшията си, чрез адвокат, с нотариално заверена покана!
Е те това само исках да знам
Благодаря!
Понеделник още отивам при адвокат
- ivkacom
- Нов потребител
ivkacom написа:Е те това само исках да знам
Благодаря!
Забележителен похват относно начина за достигане до това решение! А така между другото мога ли да попитам защо не сте отворили личните си съобщения. Не че искам да Ви пиша нито пък очаквам Вие да ми пишете. За мен отговора на този въпрос носи ценна информация.
-
julyanvonemona написа:ivkacom написа:Е те това само исках да знам
Благодаря!
Забележителен похват относно начина за достигане до това решение! А така между другото мога ли да попитам защо не сте отворили личните си съобщения. Не че искам да Ви пиша нито пък очаквам Вие да ми пишете. За мен отговора на този въпрос носи ценна информация.
Хахахааааааааа, Смислов. Имаш ново прозвище, честито!
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:Хахахааааааааа, Смислов. Имаш ново прозвище, честито!
Хи-хи-хи-хи-хи-хи-хи
-
julyanvonemona по-добър ли ви става деня като се заяждате с хората?
- ivkacom
- Нов потребител
ivkacom написа:julyanvonemona по-добър ли ви става деня като се заяждате с хората?
Вие наистина нищо не разбирате! На този както и на всички обществени форуми независимо дали са в нет- простронството или се осъществяват на живо (митинги, парламент, съд и ectr.) аз гледам като на полигон където се изпробват различни методи за въздействие върху някакви индивиди или най- общо казано обществени групи. Напълно естествено е и аз да изпробвам такива методи, след което метафорично казано, въоръжен с микроскоп да наблюдавам как определен реагент въздейства върху микроорганизмите. Също напълно естествено е да знам, че и мен ме разглеждат върху петри и върху мен въздействат. Това е МОЯТ ъгъл за разглеждане на всеки субстрат и аз нямам усещането че обиждам или засягам някого.
Приятното е че правенето на опити върху този полигон е безплатно! Твърде е възможно някой да разглежда участието ми като воинстваща арогантност и да замисля как да си платя за гяволъка, ама аз гледам колкото е възможно да избягвам такива моменти. Понякога се случва така че в хода на експериментите реално да пмогна на някого или да навредя на друг, но на това аз гледам като на планирани загуби (съответно приходи). Правете така и Вие! Никого не мразя нито пък имам някому зъб, само че понякога съзнателно правя нещата да изглеждат така! Това е част от експримента. Като цяло считайте че съм безделник-социопат изкуфял вседствие одъртяване и там каквото Ви дойде наум. Аз съм роден изследовател и нямам намерение да се ограничавам в обхвата на експериментите си, дори и да ме изправят пред Нюрнбергския трибунал. Към Вас кнкретно не съм проявил никакво специално - в смисъл на различно от отношението към всеки един от останалите съфорумци. Не съм непобедим, нито пък живея с илюзията че е възможно да се роди непобедим индивид. Важното е купона да тече според това което аз схващам като купон.
-
Познавам много хора като ас, уважавам избора на живот, но повярвайте ми, аз лично не харесвам и всяески избягвам такива хора.
Мног избягахме от темата, но все пак ви блягодаря за отговора!
Желая ви успех в експеримента и искрено се надявам да не ви срещам повече
С най добри чувства,
Ива
Мног избягахме от темата, но все пак ви блягодаря за отговора!
Желая ви успех в експеримента и искрено се надявам да не ви срещам повече
С най добри чувства,
Ива
- ivkacom
- Нов потребител
ivkacom написа:......Желая ви успех в експеримента и искрено се надявам да не ви срещам повече
Ива
Независимо от това, сигурно сте наясно, че щом такива хора като мен, според Вас са много, това е атестат за тяхната виталност. Освен това резултатът от експериментите е публичен, така че отново разходите са за сметка на тези които ги провеждат и в крайна сметка ги предоставят безвъзмездно на останалите. Горд съм че съм част от тази на "ползу роду" дейност.
Наистина се отклонихме от темата, но поне от поста Ви, личи че сте наясно относно личната отговорност на комшията оставил във Вашия имот руините от неговата незаконна дейност. Не вярвам да сте паднала от Луната за да не знаете че за вреди нанесени върху имота Ви комшията има вина и че тази вина се доказва по съдебен ред,за което Ви е Необходим процесуален защитник, т.е. адвокат
Ако в случая се държа по този начин то е защото не става въпрос за неразбиране на казуса Ви или пък за това че някой прави саботаж за разбирането му, нито пък за това, че някой иска или пречи да Ви си помогне, но изводите оставям Вие да си ги направите.
За разлика от Вас аз съм дълбоко убеден че ние отново ще се срещнем и то с взаимна симпатия!
ПП. Моля да ме извините че до сега се обръщах към Вас като към мъж. Не бях наясно че сте жена. Иначе провеждам устойчива във времето лична политика - тези които са мъже да отбелязвам в различни нюанси на синьото а дамите в цикламено. Появата на други цветове във изобразяване на отделни никове имат съответната символика, но това едва ли за Вас е от значение.
-
13 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|