Здравейте,имам следния проблем
Подадох си документи за разрешение за строеж заедно с доклад за съответствие.
След като изтече законовия срок за отговор,се обадих до общината и там ми казаха ,че понеже са махнали архитекта нямало кой да ми разпише разрешението. Нов архитект щяло да има в края на август евентуално.
Не би ли трябвало да назначат временно такъв през това време,кой би трябвало да го назначи и какво да правя аз оттук нататък ако ме накарат да чакам, къде да си търся правата. Беше ми отговорено че кметът би трябвало със заповед да назначи някой временно ама не съм сигурен.
Ще се радвам ако някой даде съвет.
- Дата и час: 05 Дек 2024, 05:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разрешение за строеж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Разрешение за строеж
Остава Ви да чакате... Не всеки се наема за гл.архитект!
Няма и как да Ви се издаде исканото от Вас разрешение за строеж...
- probcho
- Активен потребител
probcho написа:Остава Ви да чакате... Не всеки се наема за гл.архитект!
docidocidoci, за съжаление probcho е прав! Главният архитект е управомощен по силата на закон орган! За това неговите правомощия не могат да бъдат прехвърляни по силата на служебно-административното заместване.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Да ама май не точно така,доколкото знам кметът е длъжен да назначи временно някой,то иначе по тази логика гл. архитект може да назначат и след 2 години и какво ще трябва да чакаме дотогава ли.
- docidocidoci
- Нов потребител
docidocidoci написа:Да ама май не точно така,доколкото знам кметът е длъжен да назначи временно някой,то иначе по тази логика гл. архитект може да назначат и след 2 години и какво ще трябва да чакаме дотогава ли.
Тъй, тъй,
Житейската ви логика е и правно скрепена със съответните законови норми.
-
Melly - Старши потребител
ЗАКОН ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ЗА ВРЕДИ
Чл. 1. (1) (Доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 30 от 2006 г., в сила от 12.07.2006 г.) Държавата и общините отговарят за вредите, причинени на граждани и юридически лица от незаконосъобразни актове, действия или бездействия на техни органи и длъжностни лица при или по повод изпълнение на административна дейност.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 98 от 2012 г.) Исковете по ал. 1 се разглеждат по реда, установен в Административнопроцесуалния кодекс, като местната подсъдност се определя по чл. 7, ал. 1.
- bgarch
- Потребител
docidocidoci написа:Да ама май не точно така,доколкото знам кметът е длъжен да назначи временно някой,то иначе по тази логика гл. архитект може да назначат и след 2 години и какво ще трябва да чакаме дотогава ли.
Временно или постоянно трябва да има изрично назначен, главен архитект! Не може някой друг архитект от отдела автоматично да встъпи в длъжността "главен архитект" и от това по силата на административната субординация да произтекат, всички законови последствия! Melly зорлен се прави че не и е ясно
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:Временно или постоянно трябва да има изрично назначен, главен архитект! Не може някой друг архитект от отдела автоматично да встъпи в длъжността "главен архитект" и от това по силата на административната субординация да произтекат, всички законови последствия!
Че трябва - трябва! Ама не може да хванеш някои от улицата (че дори и не искат) и да му кажеш "от утре си гл.арх.". Често пъти в "отделите" е само един архитект - няма друг, няма помощник арх., няма заместник.
То хубаво е да се иска, ама трябва да се знае и какво се иска!
- probcho
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|