начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

УПИ и Къща без Път и Улица

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

УПИ и Къща без Път и Улица

Мнениеот meylin » 13 Мар 2013, 12:57

Здравейте
Нещата които ме интересуват са 2. Както се вижда от снимката почти всичките парцели не са трасирани и са ограбени общински места и др., май включително и от моя страна.

1.НОТАРИАЛЕН АКТ - Как мога да си искарам нотариален акт за парцела и къщата? Като документи имам само стара скица за парцела с означена къща вътре, без да има никакви размери за нищо, и винаги съм си плащал данъците за парцела и за къщата. Направил съм заявка за трасиране в кадастъра и казаха, че ще дойдат до няколко дена.

2.ПЪТ - По скицата която имам, и по кадастралните карти има две улици (означени с прозрачни сиви дебели линии на снимката), т.е. още когато си строях къщата преди 25г. имаше план за улици и път, но в момента тези общински места са заградени незаконно с огради. Винаги съм минавал през двора на дядо и все още продължавам (пеша, не с кола). Около мене има само оградени ниви или дворове. Представете си, никаква кола не може да стигне до къщата, недай си боже стане нещо, ни линейки, ни пожарни не могат да стигнат до къщата. Преди години пуснах молба до общината и отказаха с мотива, че трябвало хората да отворят общинските места за пътищата, това не е ли тяхно задължение да ги накарат да освободят терена!!! Но тогава нямах време да продължа и така остана. Искам това вече да го изчистя и да си имам път до къщата. Сега пак пуснах молба. Ако ми откажат със същия мотив какво мога да правя?

Изображение

синята линия е какво ми представлява парцела по скица
червените линии бяха за предишната тема
разбира се всичко е начертано горе долу за да се има някаква представа
meylin
Нов потребител

Re: УПИ и Къща без Път и Улица

Мнениеот emilgrigorov » 13 Мар 2013, 13:17

Водещото в случая са съществуващите имотни граници. И реалното владение през годините.
Всичко останало е следствие: площи по скица или по нотариален акт(Вие нямате, но съседи - имат), имотни граници по стари кадастри, нови кадастри, регулационни планове.
Действията, които очаквате от геодезистите, са също следствие, отразяване. Те не пораждат по никакъв начин права върху земята.
Намерете си адвокат, който да разнищи проблема. И, понеже е спешно, да контролира действията на геодезистите.
Ако възникнат неясноти, особено с адвоката, питайте и тук.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Re: УПИ и Къща без Път и Улица

Мнениеот Melly » 13 Мар 2013, 14:43

meylin,
Колко пъти трябва да ви се повтори, потрети или не зная вече как, че имате неизяснен регулационен статут на собствеността, а сега и ново "два`йсе" - става ясно, че дори нямате титул за нея. Всичко до тук е "тантел" марка. 8)
А това се постига в съдебен процес, в който съдът дава защита на правата в твърденията й страна, съответно за другата това решение се явява санкция!

П.П. Няма да се вписвам в първата ви тема, защото както стана ясно, се оказах права. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация