начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Законен ли е извършения ремонт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Законен ли е извършения ремонт

Мнениеот pesho123 » 10 Ное 2013, 21:30

Здравейте, моля за консултация.
Преди малко повече от месец подмениха хоризонтални и вертикални щрангове в блока, но значително намалиха диаметъра на тръбите. Законен ли е извършения ремонт, въпреки че е с решението на ОС на етажната собственост? Мога да искам да ми бъдат възстановени парите, които дадох за ремонт.
Благодаря.
pesho123
Нов потребител

Re: Законен ли е извършения ремонт

Мнениеот TheOldMan » 11 Ное 2013, 00:10

Има несимволична разлика в пропускателната способност на старите поцинковани тръби и новите полипропиленови. С думи прости - пластмасова тръба с по-малко сечение може да проведе толкова вода колкото поцинкована тръба с по-голямо сечение.
С'я ... ако искате да се заяждате ... варианти много. Сигурен съм, че няма одобрен проект за извършването на ремонта, няма изчисления с обосновка за промяна на диаметъра на тръбите, загубите на налягане в тях и максималните скорости във всеки клон... Но това поне според моето скромно мнение не е основание да се опитвате да изкярите един ремонт безплатно. Освен ако не са сменили тръби 1 цол с ф20 или 2 цола с ф32 ... няма да имате проблеми с дебита на водата която достъпва до имота ви. И поне в близките 10 години (ако ремонта е извършен кадърно) няма да имате аварии.
И всъщност какво искате? Да ви върнат парите, или да подменят тръбите които не отговарят (според вас) на нуждите от дебит?

П.С. щото ако искате просто да се облажите и да спестите парите дет ви искат за ремонта въпреки че нямате проблем с водата - съвета ще е "дайте 500 лева за консултация с адвокат, безплатен обяд няма", ако проблема е че не можете да се изкъпете след ремонта - мисля че все някой юрист ще се договори с вас за поносима цена, противно на общоприетото мнение има и юристи дето работят ... абе ... за да помогнат на хора в нужда. Просто ... хонорарите в двата случая са различни :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Законен ли е извършения ремонт

Мнениеот georgiev_sfbg » 08 Яну 2014, 20:32

pesho123 написа:Здравейте, моля за консултация.
Преди малко повече от месец подмениха хоризонтални и вертикални щрангове в блока, но значително намалиха диаметъра на тръбите. Законен ли е извършения ремонт, въпреки че е с решението на ОС на етажната собственост? Мога да искам да ми бъдат възстановени парите, които дадох за ремонт.
Благодаря.

ЗУЕС - Чл. 40. (1) Всеки собственик може да иска отмяна на незаконосъобразно решение на общото събрание.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Молбата се подава пред районния съд по местонахождението на етажната собственост в 30-дневен срок от оповестяването на решението по реда на чл. 16, ал. 7.
(3) Подаването на молбата не спира изпълнението на решението, освен ако съдът не постанови друго.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Етажна собственост