начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Гласуване на решения на ОС - тайно или явно ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Гласуване на решения на ОС - тайно или явно ?

Мнениеот userone » 20 Юни 2012, 17:21

На поредното ОС юрист, представящ се за член на сдружение на фирмите за управление на ЕС в Б-я предлага да се гласува по следния начин : в поименни анкетни листа всеки собственик отбелязва за всяка точка от дневния ред един от предложените варианти, независимо от това дали има разисквания по тях и предава листа си. В 7 дневен срок същият юрист щял да изготви протокол с решения, позовавайки се на чл. 16 (6 и 7). Пак според него не е било необходимо да се знае веднага след всяка точка дали решението се приема или отхвърля, както и дали може да се приеме друг вариант. Цитирам "...Начинът ми за провеждане на общо събрание е проверен в практиката и мисля че е максимално приближен към изискванията на ЗУЕС. Чисто практически би било доста трудно и създава предпоставки за допускане на доста грешки, ако се обявават резултатите от гласуването на самото събрание..."

Та, питането ми е, туй нещо законно ли е, тайно ли е, явно ли е и дали дотолкова са обтегнати междусобственическите взаимоотношения, че чрез подобни трикове ще се заобикалят честите взаимни обвинения и препирни в името на прословутия "стабилитет" на решенията на ОС.

Благодаря !!!

ПП Писна ми от ЕС и ЗУЕС. Остават ми още 2 дела срещу ОС / ЕС и се отказвам. Дори по соц-а го нямаше този тормоз :mrgreen:
userone
Младши потребител

Re: Гласуване на решения на ОС - тайно или явно ?

Мнениеот lakavitsa » 22 Юни 2012, 23:46

тук си струва да се чуят мненията на нелаици по материята. Повдигнатият въпрос е принципен и касае в голяма степен междусобственическите отношения в ЕС. Особено по отношение на тези ЕС къдено хората не искат да си губят времето и са за по-експедитивно протичане на форума, колкото и да изглежда измишльотина и с много недостатъци ЗУЕС.
lakavitsa
Потребител

Назад към Етажна собственост