начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

придобивки при развод

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

придобивки при развод

Мнениеот killbill » 23 Ное 2009, 19:00

Здравейте,
Имам няколко въпроса, предполагам те са дъвкани много пъти, но тук всеки казус ми звучи различно и не мога да се ориентирам. Омъжена съм, някой ден, ще наследя от родителите ми разни имоти. Ако реша да се разведа - мъжът ми може ли да претендира за някакъв дял от наследството ми? И - имаме общо жилище, закупено с ипотека. Мъжът ми е дал повечето от парите, но нот.акт е на името и на двамата, а ипотека е на негово име. Ако се разделим, мога ли да му взема апартамента и да си прехвърля ипотеката. Имаме дете и много се обичаме засега ... но всичко се случва :roll: ... Мерси на отзовалите се ...
killbill
Нов потребител

Re: придобивки при развод

Мнениеот law_master » 25 Ное 2009, 13:00

...Омъжена съм, някой ден, ще наследя от родителите ми разни имоти. Ако реша да се разведа - мъжът ми може ли да претендира за някакъв дял от наследството ми?

имотите придобити по наследство или чрез дарение не стават СИО, ergo мъжът ви няма да може да предтендира 1/2 от тях.

И - имаме общо жилище, закупено с ипотека. Мъжът ми е дал повечето от парите, но нот.акт е на името и на двамата, а ипотека е на негово име. Ако се разделим, мога ли да му взема апартамента и да си прехвърля ипотеката.

може и да може, а може и да не може :wink: , но мъжката солидарност не ми позволява да дам отговор. СК казва кога ще може :wink:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 25 Ное 2009, 13:07

Абе хора, защо не си живеете живота, ами се тровите с такива въпроси?
Има още два варианта:
1. Вие да починете преди родителите Ви, тогава може да сте сигурни ,че той няма нищо да наследи.
2.Да наследите родителите си , но да не успеете да се разведете преди да починете:товага той ще Ви наследи, включително и имотите от родителите Ви.
Изводът :Най-добре човек да се гръмне овреме! :wink:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот killbill » 26 Ное 2009, 12:40

Може ли да се абстрахираш от мъжката солидарност и да ми обясниш... за ипотеката. Разбирам, че може би не е тук мястото за "шеги" с такива неща и че тук хората търсят съвети за реални проблеми, но наистина ми е интересно ...
killbill
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба