начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Решение на съда,което е против законите!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Решение на съда,което е против законите!

Мнениеот maria_mitkova » 07 Ное 2009, 22:15

Води се дело за подялба на апартамент след развод.Апартаментът е закупен по време на брака,през 1984г..Започнахме от районен съд,който реши 50% на 50% да се раздели апартамента.После делото отида до окръжен съд,който пък реши,75% на мъжът ми и 25% на мен.Решението за тази подялба беше взето въз основа на свидетели,призовани от страна на бившия ми съпруг.Най-интересното е,че двамата му свидетели твърдят две неща,който си противоречат едно с друго.Другото интересно нещо е,че съдът приема за верни устните показания на свекъра ми,който обаче показания за против действащите тогава закони.Тоест,това което той е твърди е невъзможно да е станало.От там дело отиде до ВКС,където ВКС отхвърли моята жалба.И реално сега остава решението на окръжния съд,което обаче решение е неоснователно и е против действащите тогава закони.Въпроса ми е какви възможности стоят пред мен сега?Какво мога да направя по въпроса?
maria_mitkova
Нов потребител

Re: Решение на съда,което е против законите!

Мнениеот usra_ovcova » 08 Ное 2009, 00:01

Кой живее сега в апартамента? Потърси темата "Темида-да".
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот maria_mitkova » 08 Ное 2009, 00:30

Аз живея сега в апартамента,с две дъщери,едната е студентка.
maria_mitkova
Нов потребител

Мнениеот dakata1950 » 28 Дек 2009, 01:06

Не става ясно, няколко неща.
Съда не може да присъжда нещо, за което няма искане.
Има ли иск, преди допускане на делбата за: 1/ По голям дял, за изключителен принос при придобиване на имота. 2/ За трансформация на лично имущество в СИО при придобиване на имота. Трябва да има решения по тези искове, ако се предявени, а след това делбата.
Само по едни свидетелски показания, да се изменя иск и да се отсъжда от съда, не може да е било и не може да стане, по никакъв начин.
dakata1950
Младши потребител

Мнениеот namakak » 28 Дек 2009, 22:06

Не е против законите,ами вие блеете и се оставяте без реч.Вие също сте имала право да заведете свидетели по време на разрешение по доказателствената част.
Оценката не е голяма и можете с децата да я изплатите.
Освен адвоката ви и вие можете да споделите пред съдията,сливи ли имахте в устата,съдията е този който възпитано или ще приеме вашите искания или изказвания,или ще отхвърли и даже няма да ви запомни,но това е вашата съдба ,с мълчанието и скромността вие сте си сложили още 25 % :?
Нали сте поне в компетенция от адвоката си ,че не му ли изплатите в някакъв срок губите :!:
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Съсобственост и делба