начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

казус. възможно ли е оспорване на Покупко-продажба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

казус. възможно ли е оспорване на Покупко-продажба

Мнениеот ggeorgiev12345 » 24 Сеп 2015, 13:25

Моля за помощ по следния въпрос.
2009 г. Почина баща ми. Неговата 1/2 от апартамент я наследихме майка ми, аз и сестра ми.
2010 г. Сестра ми е прилъгала майка ми да й прехвърли чрез Покупко-продажба нейния дял. След 2 години почина и майка ми.
Сега сестра ми е завела дело за делба, а аз живея в апартамента откакто съм се родил и нямам друго жилище.
Моля за съвет какво мога да направя, има ли начин да оспорвам Покупко-продажба, все пак фиктивно майка ми е получила 40000 лв, пък аз съм неин наследник. ..
ggeorgiev12345
Нов потребител

Re: казус. възможно ли е оспорване на Покупко-продажба

Мнениеот rmikov » 24 Сеп 2015, 14:44

Всичко би било хипотетично и с много "ако". Зависи от конкретната фактическа обстановка, която от изложеното не е ясна, доколкото липсва конкретика. Иначе казано- надеждаа умира последна.
rmikov
Нов потребител

Мнениеот eurolinker » 24 Сеп 2015, 16:23

Здравейте ggeorgiev12345,
Както и споменавате, налице е дело за делба. Надявам се да сте ангажирали колега адвокат, т.к. вече сте ответник. Към него следва да отнесете немедлено въпроса за оспорването на продажбата. Зад твърдението "Сестра ми е прилъгала майка ми..." може да се крият няколко хипотези, съотв. - няколко възможни подхода.
Желая успех.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот neveja111 » 22 Ное 2015, 01:19

Предполагам до сега имате адвокат, но все пак - Да може да се оспори и да падне продажбата ако докажете че е симулативна, за целта ви трябва много добър адвокат, но и реални доказателства - липса на преведени пари по сметката на майка ви към момента на продажбата. Приятелки на майка ви с който тя може да е споделила, че прави продажба за да осигури дъщеря си...
neveja111
Младши потребител

Мнениеот jekpeov » 22 Ное 2015, 08:54

Освен казаното по-горе за симулативната покупко-продажба се носи и наказателна отговорност.
jekpeov
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 22 Ное 2015, 17:58

jekpeov написа:Освен казаното по-горе за симулативната покупко-продажба се носи и наказателна отговорност.

Изображение
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба