начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Делба-дарение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба-дарение

Мнениеот stan40 » 24 Юли 2015, 14:44

Здравейте, имаме един етаж от 140кв на името на родителите ми и искаме да разделим апартамент на два отделни по-малки.Технически установихме, че е възможно. Знаем, че е необходимо да предоставим технически проект направен от архитект за точното разделяне и разпределение на помещенията. След което това трябва да бъде вписано в кадастъра. И накрая след одобрение от общината на документите от строителния надзор се издава разрешение за ползване. След като това бъде направено трябва ли задължително да се пристъпи към нотариус и да се прави делба или констативен нотариален акт за новообособените апартаменти или пък разрешението за ползване заедно с предишните документи за собственост и строителните книжа ще играят ролята на такъв документ . Разбира се идеята след това е ново обособените апартаменти да се дарят – единия на мен , а другия на брат ми за което вече със сигурност е необходим нотариус.
stan40
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба