начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

съдебна делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съдебна делба

Мнениеот cruss64 » 03 Дек 2009, 13:03

Здравейте,
Имам един сложен казус. Водя съдебно дела за разпределяне правото на ползване на имота с брат на баща ми. Съда назначи експертиза и вещото лице направи замерването. В имота се намират къща на която баща ми е собственик на 3/4 идеални части, селкостопански постойки също с 3/4 идеални части и дворно място по 1/2 идеална част. Докато делото тече брата на баща ми разруши първо едната постройка, после и другата. Подадохме жалба в прокуратурата но за съжаление нищо до момента нямаме като резултат, освен че му съставиха акт. Имам следното питане: какво мога да направя,за да я задължа да вазстанови разрушеното и сега ако реши да построй на мястото на разрушения навес, някяква постройка пак ли се запазват квотите 3/4 към 1/4.
cruss64
Нов потребител

Re: съдебна делба

Мнениеот Melly » 03 Дек 2009, 14:47

cruss64 написа:Здравейте,
Имам един сложен казус. Водя съдебно дела за разпределяне правото на ползване на имота с брат на баща ми. Съда назначи експертиза и вещото лице направи замерването. В имота се намират къща на която баща ми е собственик на 3/4 идеални части, селкостопански постойки също с 3/4 идеални части и дворно място по 1/2 идеална част. Докато делото тече брата на баща ми разруши първо едната постройка, после и другата. Подадохме жалба в прокуратурата но за съжаление нищо до момента нямаме като резултат, освен че му съставиха акт. Имам следното питане: какво мога да направя,за да я задължа да вазстанови разрушеното и сега ако реши да построй на мястото на разрушения навес, някяква постройка пак ли се запазват квотите 3/4 към 1/4.

Как решихте, че водите делба? :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот cruss64 » 03 Дек 2009, 17:44

Извинявам се, но може би не съм се изразила правилно. Заведено е дело за съдебна делба.
cruss64
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 03 Дек 2009, 17:48

cruss64 написа:Извинявам се, но може би не съм се изразила правилно. Заведено е дело за съдебна делба.

По това,което сте написали , едва ли.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот cruss64 » 04 Дек 2009, 15:07

Никой ли не може да ми помогне?
cruss64
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 04 Дек 2009, 15:13

Как така никой !
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот Melly » 04 Дек 2009, 16:37

Как така никой? :roll:

Къде се дяна Вашият адвокат? Тай какво казва?
Не, не бързайте да ми отговорите - обсъдете възможните варианти с него!!!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот namakak » 05 Дек 2009, 14:55

Сградите които са погибнали или саморазрушили се,може да се построят наново щом фигурират в скицата на имота,но и двамата братя е най-добре да го направят и да пазят фактури за облагородяване на имота.
Друго незнаеме,възможно е умишлено да са разрушени,но е възможно и да не са умишлено.Тази ваша жалба най-малко две години ще се разследва и ще забави хода на делбата,особено ако се оспорва и самия акт.Право на ползване има този с вещното право,във вашия случай и двама братя все още имат такова право.
Дотук толкова,останалото от адвоката ви,който трябваше да ви разясни всичко,за да не се забавя процесът.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Съсобственост и делба