начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Наследствен имот какви са процедурите

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследствен имот какви са процедурите

Мнениеот ivanko11 » 20 Ное 2009, 22:19

Здравейте бих искал да ви попитам какви са процедурите и документите за уреждане на наследствен имот.

Слитуацията е следната живея в София а наследствения имот -( апартамент) се намира в Плевен. Единствен наследник съм и разполагам с удостоверение за наследници. Какви са стъпките които трябва да предприема от тук нататък ?

До колкото разбрах трябва да отида до Плевен и да подам там данъчна декларация и да платя данък на имота което не ми е ясно как ще стане апартамента не се води на мое име.
И точно това каква е процедурата за да ми се издаде нотариален акт че апартамента вече е на мое име пак във общината в Плевен ли се ходи или само при нотариус? И кое трвбва да направя първо да подам данъчна декларация или да извадя нотариален акт на апартамента на мое име

Моля кажете кави са процедурите в този случай.

Благодаря
ivanko11
Нов потребител

Re: Наследствен имот какви са процедурите

Мнениеот law_master » 23 Ное 2009, 10:36

ivanko11 написа:...И точно това каква е процедурата за да ми се издаде нотариален акт че апартамента вече е на мое име пак във общината в Плевен ли се ходи или само при нотариус? И кое трвбва да направя първо да подам данъчна декларация или да извадя нотариален акт на апартамента на мое име

Моля кажете кави са процедурите в този случай.

Благодаря

Не Ви е необходим Нот. Акт! Удостоверението за наследници заедно с титула за собственост (Нот. Акт) на наследодателя удостоверява със същата сила, че апартамента е Ваш, т.к. сочи кой е бил собственик и кой става по силата на закона негов правоприемник. :wink:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба