начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

закупих мотоциклет, обявен за международно издирване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

закупих мотоциклет, обявен за международно издирване

Мнениеот plamen4o » 27 Апр 2009, 02:42

Здравейте. Проблема ми е следния:Преди около 7 мес. закупих един мотоциклет. В последствие се оказа ,че е пуснат за международно издирване и ми го отнеха. Парадокса се получава в това ,че мотора е регистриран в България преди 1год. и 7 мес.Оказва се в последствие,че мотоциклета е собственост на италианска застрхователна компания и предстои тя да си го прибере. По мои свединия до колкото ми е известно мотоциклета е регистриран напълно редовно в България.Нуждая се от съвет и евентуална помощ в разрешаване на случая в моя полза или евентуално договорка със застрхователната компания.Благодаря предварително.
plamen4o
Нов потребител

Re: Нужда от помощ

Мнениеот finnan » 27 Апр 2009, 12:36

Здравейте,
може да си искате парите от човека, който Ви го е продал, направените разноски по въпросната продажба, разноските, който сте правил за мотора, както и обезщетение за претърпените вреди.
След това ако успеете да се договорите с действителния собственик, може да го купите от него.

Успех!
finnan
Младши потребител

Мнениеот plamen4o » 28 Апр 2009, 00:20

Проблемът ми е, че при покупката не вписахме в договора реалната цена.Също така незнам как да направя вразката със застрахователната компания,която се намира в Италия. Евентуално да направим сделка изгодна и за двете страни.Нуждая се от квалифицирана помощ.Дайте ми съвет или ми препорйчайте някого.Предварително ви благодаря.
plamen4o
Нов потребител

Мнениеот finnan » 29 Апр 2009, 11:15

Това с реалната цена е най-големият проблем в сделките, но къде по-тежко положението, когато се купува недвижим имот. Припомнете си нямате ли "нещо", което да доказва каква е реалната цена - разписка или каквото и да е, ако не - може да преговаряте с човека, който Ви е продал, ако е опърничев - може да търсите цената, която сте платил по друг начин - имам предвид не с момчетата от квартала :), а като искате безброй обезщетения и направени разходи, които като се сумират да Ви дадат цената.
А със собственика в Италия - едно писмо, в което обяснявате ситуацията и предлагате сделка или преговори и чакате.

Това ми идва наум толкова рано :) успех
finnan
Младши потребител

Мнениеот plamen4o » 29 Апр 2009, 16:44

Благодаря за информацията. Проблем ми е да взема името на застрахователната компания.Казват ми ,че делото е приключило и толкоз. Нямам право на друга информация. Евентуално да чакам уведомление, че застрахователната компания си е получила мотоциклета и го е транспортирала за Италия.Незнам от къде да я подхвана. Никаква информация.
plamen4o
Нов потребител

Мнениеот plamen4o » 29 Апр 2009, 17:15

Ако някой може да помогне да се свърже с мен: gsm 0898476496-Пламен e-mail:malcia78@abv.bg
plamen4o
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба