начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Обжалване на наказателно постановление издадено от КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на наказателно постановление издадено от КАТ

Мнениеот dzhenkov » 13 Мар 2007, 18:46

През това лято 2006 ми беше съставен акт от служител на пътна полиция. По късно в определения срок, подадох жалба пред Софийски районен съд като спазих съответния ред. Делото ми беше насрочено през ноември месец 2006 година. По стечение на обстоятелствата трябваше да замина да уча във Франция през първия семестър. Тоест до края на януари не бях в България. В деловодството на СРС подадох молба делото да се отложи за срок от 5 месеца или да се разгледа в мое отсъствие.

Сега след като се прибрах проверих отново в деловодството на СРС и от там ми казаха, че делото не е върнато при тях и следователно е взето решение. Решението ще го получа на посочения домашен адрес.

Въпросът ми конкретно е: знаете ли в какъв срок ще излезе решението и да разчитам ли, че ще го получа на домашния си адрес или да ходя да проверявам периодично в деловодството
dzhenkov
Младши потребител

Re: Обжалване на наказателно постановление издадено от КАТ

Мнениеот sarbijanac » 13 Мар 2007, 21:44

dzhenkov написа:Въпросът ми конкретно е: знаете ли в какъв срок ще излезе решението и да разчитам ли, че ще го получа на домашния си адрес или да ходя да проверявам периодично в деловодството

Решението следва да се постанови в едномесечен срок след последното съд.заседание,но понякога се нарушава предвидения законов срок.
След постановяването му на всяка от страните се изпраща уведомление /съобщение/ за изготвеното решение,в което в кратък вид се посочва постановеното решение - потвърдено,отменено,изменено,срок и пред кого може да бъде обжалвано.
Срока за обжалване е 14 дневен и тече от деня,следващ получаването на съобщение за изготвеното решение.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот dzhenkov » 13 Мар 2007, 22:45

Благодаря за информацията. Аз се тревожа, заради забавянето :? но явно се случва. Мерси :lol:
dzhenkov
Младши потребител

Мнениеот term70 » 13 Мар 2007, 23:10

Темата много ме заинтересува! Имам един познат, на който му повдигнаха обвинение по чл.212 НК мисля, че беше, става въпрос за документна измама или по-точно ползване на неистински болничен лист, с цел да получи без основание обезщетение. А болничните му са издадени въз основа на ТЕЛК решение от Пирогов. Като се има предвид, че близо година и половина е бил в болнични, и в края на този период преддставя от Пирогов три болнични за три месеца. Обвинението се позовава единствено на справка, поискана от Пирогов за редовността на болничния, от където удостоверяват, че лицето не е било регистрирано и лекувано там и че под тези номера на болничните са заведени други лица, а не моя познат и въз основа на това са заключили, че болничните са фалшиви. Аз мисля, че болничното заведение в случая не е компетентно да прави такова заключение, това е работа на вещо лице според мене! Изобщо ако някой може да ми укаже помощ как да се защити в случая?
g-box
term70
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 13 Мар 2007, 23:16

term70 написа:Темата много ме заинтересува! Имам един познат, на който му повдигнаха обвинение по чл.212 НК мисля, че беше, става въпрос за документна измама или по-точно ползване на неистински болничен лист, с цел да получи без основание обезщетение. А болничните му са издадени въз основа на ТЕЛК решение от Пирогов. Като се има предвид, че близо година и половина е бил в болнични, и в края на този период преддставя от Пирогов три болнични за три месеца. Обвинението се позовава единствено на справка, поискана от Пирогов за редовността на болничния, от където удостоверяват, че лицето не е било регистрирано и лекувано там и че под тези номера на болничните са заведени други лица, а не моя познат и въз основа на това са заключили, че болничните са фалшиви. Аз мисля, че болничното заведение в случая не е компетентно да прави такова заключение, това е работа на вещо лице според мене! Изобщо ако някой може да ми укаже помощ как да се защити в случая?

Не правете аналогия между двата случая.В първия случай имаме НАХД .Това е производство по ЗАНН,където е обжалвано нак.постановление на Начлник РПУ.
Във Вашия случай производството е по НК.Не съм запознат с нормативите на МЗ ,но в случая следва да се провери спазена ли е разпоредбата на Наредбата за медицинската експертиза на работоспособността,в която се регламентира издаването и регистрация на болничните лист.Но по тази наредба нямама практика и не смея повече да правя коментар.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот term70 » 13 Мар 2007, 23:28

Много, много се извинявам! Аз си мислех, че съм в друга тема, а именно обжалване на болничен лист ши веднага я препащам там!
g-box
term70
Потребител

Назад към Административно право