начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

НАРЕДБАТА!

Дискусии и предложения по проекти за закони

Re: НАРЕДБАТА!

Мнениеот ИРЕНА » 13 Ное 2004, 15:41

Колеги, какви са необходимите документи? Заявлението е ясно, но кои са приложенията към него? И ще мога ли да ги набавя и пусна за един ден?
ИРЕНА

Мнениеот Гери » 14 Ное 2004, 01:13

Колеги,
пожелавам на всички успех на изпита!
Късмет!
Гери

Мнениеот hristo_panev » 14 Ное 2004, 12:23

Пише го в наредбата...
И все пак - приложенията към заявлението са:

1. Диплома за завършено висше образование и приложението към нея - оригинал или нотариално заверен препис от дипломата и приложението;
2. Удостоверение за правоспособност - оригинал или нотариално заверен препис от удостоверението
3. копие от личната карта - заверен от заявителя с "Вярно с оригинала" и подпис. (това м/у другото не видях да го пише в наредбата)

и най - абсурдното - 4. Ако постоянният ти адрес не е в София, но все пак искаш да се впишеш в САК, ще ти трябва и копие от картата за адресна регистрация (жълтият лист, който ти дават в общината, когато заявяваш настоящ адрес). Това копие не трябвало да е нотариално заверено, било достатъчно да се завери с "Вярно с оригинала" и подпис, но аз си направих НЗП...

Последно - въпреки, че на въпроса ми свободен текст ли е заявлението, ми отговориха с "Да", се оказа, че все пак има текст, който смятат като задължителен да бъде написан и той е: "Моля да бъда допуснат/а до изпит за адвокат/младши адвокат".
Защо след като в наредбата се говори за заявление, а те държат да се пише, че ги молим, не зная и не съм питал :))))

Май е това...

Успех на всички:)
hristo_panev
Младши потребител

Мнениеот typ vypros » 14 Ное 2004, 12:47

Супер! Ще подадете документите, ще вземете изпита. Само не мога да проумея, защо искате да ставате адвокати, след като е добре известно, че не може да има работа за всички. Не го правите на инат, нали?
typ vypros

Мнениеот rachinski » 14 Ное 2004, 14:57

предполагам си поредният, който зове за емигриране?
rachinski
Младши потребител

Мнениеот typ vypros » 14 Ное 2004, 17:19

Най-малко, пък това съм искал.
Просто би ми било интересно да видя какво мислите, но явно и вие нямате представа какво ще правите след това. Според мен, има много недомислици в Закона за Адвокатурата и този тъп изпит е само една от тях.
Като гледа човек какви изпити са сложили, ще помисли сигурно има много пари в адвокатурата. Че има пари, има, но те са достъпни за малцина.
Успех, все пак!
typ vypros

Мнениеот донна2 » 15 Ное 2004, 11:28

Много мои колеги се вписаха навремето като адвокати ,сега работят нещо друго или са по чужбина и гледат деца и т.н. ,единственото е че си плащат вноските и осигуровките ..........
Вярно е ,че юристите сме много в частност адвокатите ,но за горната категория какво ще кажете за мен те са изгубили всякакъв практически опит и теоретически знания и дори един студент ще се окаже по-добър от тях .
Не ми се струва справедливо .
донна2

Мнениеот rachinski » 15 Ное 2004, 11:37

мисля че прекалено насилствено създаваме връзка между този изпит и възможностите за реализация. ?.
rachinski
Младши потребител

Предишна

Назад към Обсъждане на законопроекти