начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

reklamata na alkohol i cigari!

Дискусии и предложения по проекти за закони

reklamata na alkohol i cigari!

Мнениеот Karra Dakovska » 20 Май 2004, 09:50

Zdraveite!
Ne sam urist i me interesuva mnenieto Vi!
Pri novia proekt, zabraniavash reklamata na alcohol i cigari po mediite, vazmojen li e slednia fint:
Dadenata firma proizvoditel registrira oshte edin produkt sas sashtata marka i reklamira oficialno vtoria produkt, a defakto reklamata se vazpriema za parvia. Shte ima li posledstvia? ; )
Primerno: Vodka "Flirt" registrira proizvodstvo na chahi sas sa6toto ime(ili leko modifisirano) i puska reklama na 4a6ata. Okon4atelno nikoi ne razbire, 4e se reklamira 4a6ata, a se vazpriema reklamata na vodkata....
Blagodaria predvaritelno za Va6eto mnenie po vaprosa!
Karra Dakovska

Re: reklamata na alkohol i cigari!

Мнениеот Toshko » 20 Май 2004, 10:42

Хе-хе, този въпрос би трябвалво да го зададеш на специалист по маркетинг и реклама, а не на юрист, дори и да изисква тълкуване на новия текст от закона за здравето.
Становището ми е, че ако на чашите пише "водка Флирт" това е пряка реклама и тогава ще ви люснат глоба, защото нарушавате закона.
Посочено е "водка" нали?!Какво тогава....?
Допустимо би било (според мен), ако на новия продукт се сложи наименование, сходно с това на алкохолния продукт (напр. само думата "Флирт" но без наименование на твърд алкохол и сходно лого, но не и абсолютно същото, разбира се) - тогава подобна реклама едва ли би нарушила закона...
Въпреки,, че и тогава вероятно някои медийни регулатори биха казали, че това е "пряка реклама" :)))
Toshko

Re: reklamata na alkohol i cigari!

Мнениеот Г.К. » 01 Юли 2004, 23:34

Ако се замислиме рекламата ли е виновна или глупоста човешка. Аз всеки ден гледам как деца се наливат с алкохол. Живея в Обеля и виждам как на родителите им е все едно. И моля никой да не ме убеждава че пиша глупости.
Г.К.

Назад към Обсъждане на законопроекти