начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Германско тьрговско и даньчно право

Германско тьрговско и даньчно право

Мнениеот ivan1963 » 27 Окт 2007, 12:55

Здравейте,
вече повече от 12 години тьргувам с Германия и принципно бизнеса се развива доста успешно. Особено през последните години и то най-вече около Мюнхен. Затова сам и решил принципно да основа фирма и там, понеже забелязах че немците са по-склонни да търгуват с фирми, регистрирани в Германия, но не и в България. Изглежда на България за сьжаление не и се носи още добра слава :-(. Най-добре ще е едно ООД. Проблема е, че не съм запознат с немското търговско или данъчно право и незнам какво точно да правя, процедурите по основаване на фирмата не са ми познати, а и незнам после какви данъци да плащам. Говорих с няколко немски адвокати от Мюнхен, но всички искат прекалено много пари (аз сьм готов да плащам, но не и € 5.000 само за да се основе едно ООД). А и останах с впечатлението, че гледат на мен като българин не много добре и по-скоро не биха ми обърнали много внимание...
Вьпросьт ми е, дали някой знае как се открива в Германия ООД, какви са задълженията на съдружника или съдружниците и какви данъци трябва да се плащат. Или дали познавате някой, който може да ми помогне?
Благодаря предварително за всички отговори...
Иван
ivan1963
Нов потребител

Мнениеот Sasho35 » 01 Ное 2007, 11:57

Здравейте,
с интерес прочетох въпроса Ви, тьй като и аз сьм се сблъсквал с подобен проблем. Имам фирма за продажба на компютърна техника в Германия и често ми се налага да се съдя с разни некоректни клиенти или разни други. А и невинаги съм попадал на добри немски адвокати тук. Попаднах обаче на един български адвокат, много е добър. Вече няколко пъти ми е вършил много добра работа. Като е водил мои дела, винаги е печелил. И винаги отговаря на въпросите ми. Взима нормални хонорари, сигурен съм, че ще Ви основе ГмбХ за под € 5.000. Доколкото знам, има кантора и в Мюнхен. Обадете му се, wеб-адреса му май беше http://www.ruskov-law.eu, там ще му намерите телефона. Или потърсете в гоогъл под името Русков. Пожелавам Ви много успехи в начинанието Ви.
Сашо
Sasho35
Нов потребител

Мнениеот ciara » 12 Ное 2007, 21:19

Tova moje li da vi orientira

http://de.wikipedia.org/wiki/Gesellscha ... schland%29

Ili potarsete napravo pri wikipedia.

Ako ne se orientirate,pishete.
ciara
Младши потребител

Назад към Право на ЕС