начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Преназначаване с изпитателен срок

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преназначаване с изпитателен срок

Мнениеот pantov » 26 Фев 2015, 11:18

Здравейте, изправен съм пред казус който не мога да си разясня сам и ще Ви помоля за помощ тъй като и във фирмата няма към кой да се обърна от ЧР...

Случаят е следния : Служител съм с постоянен трудов договор. Пиша молба за преназначение и съм преназначен на друга длъжност, но с заповед за преназначение и изпитателен срок 6 месеца.
При изтичането на срока, следва да подпиша пак ПТД до последния ден на 6-те месеца или на 1-я ден след 6-те месеца?
И какво става ако не подпиша или не ми предоставят такъв договор? Да се връщам на старата позиция на деня след шестият месец или съм "уволнен"?
А ако не ме известят, че съм уволнен и имам работен ден на "новата позиция" - следва ли, че договорът автоматично се подновява както е при първоначално назначение с изпитателен срок?
Също така ако заплатата ми, по време на изпитателния срок е била по-голяма, могат ли при връщане на старата позиция да ми я намалят?

В КТ не открих /не разбрах отговор на това ми питане. Ако го пише ще се радвам на насока за чл.;раздел или др. за да съм наясно с положението.

Благодаря на отзовалите се!
pantov
Младши потребител

Re: Преназначаване с изпитателен срок

Мнениеот ipn_1975 » 28 Фев 2015, 11:54

чл.69 ал.1 от КТ.
ipn_1975
Младши потребител

Re: Преназначаване с изпитателен срок

Мнениеот ipn_1975 » 28 Фев 2015, 11:58

Или чл.71 ал.2
и в двата случая не се подписва нищо. Просто продължавате да си работите и това е.
ipn_1975
Младши потребител

Назад към Трудово право