начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Предизвестие при ТД на основание чл. 68, ал. 1, т. 2

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предизвестие при ТД на основание чл. 68, ал. 1, т. 2

Мнениеот melissa » 16 Фев 2015, 11:47

Здравейте,

дали може да ми кажете при ТД на основание чл. 68, ал. 1 т. 2 от КТ до завършване на определена работа, за която има само предполагем срок на завършване, как би могло да се дефинира предизвестието за прекратяване на ТД ( 3 месечно) в самия ТД и реално ако работника реши да ни предизвести, как да знаем от коя дата може да се пусне предизвестието. Как се прилага чл. 326, ал. 2, изр. 3?
melissa
Нов потребител

Re: Предизвестие при ТД на основание чл. 68, ал. 1, т. 2

Мнениеот tmoe12 » 21 Май 2015, 12:13

здравейте,
назначена съм на трудов договор на който срокът е до свършване на определена работа. Има предизвестие от три месеца, което е в полза и на двете страни. Значи ли това, че трябва работодателя да ме предезвести три месеца и, ако не го направи дължи ли ми обещетение.
tmoe12
Нов потребител

Назад към Трудово право