начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Как да си взема парите от работодател.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да си взема парите от работодател.

Мнениеот 4aika » 02 Ное 2014, 00:03

Здравейте, юни месец започнах работа по един проект като фирма посредник. Трябваше да подбирам и сключвам договори с различни хора от името на моя работодател. Обсъдихме нашия договор за посредничество, аз го подписах, но понеже при тях, както ми обясниха системата за подписване на договори била сложна и двата екземпляра останаха при тях за подписване.
Започнахме работа и аз преговорих и подписах около 80 договора като посредник. Но нещата започнаха да загрубяват, намалиха парите на хората до безобразност, не изпълняваха договорените от мен клаузи в договорите и след редица скандали аз напуснах. Подписах ме протокол, че аз прехвърлям правата по договорите, които съм сключвала от тяхно име спрямо договора, които сме подписали и че те се задължават да изплатят на хората парите, които им дължат по договор. След няколко седмици след като напуснах и те прекратиха работа, заради пробема с КТБ. Започнаха да изплащат по етапно парите на хора, последно са превеждали пари на 30-ти миналият месец. Вече на всички до колкото разбрах е платено, само на мен още не са ми преведени парите по договора. Фактурите са ми онлайн и аз съм ги пускала по имейл, но до ден днешен те не са потвърдени от отсрещната страна. Занесла съм ги и в офиса им на хартиен носител и съм си искала моето копие от договора, но така й не ми го дадоха. Имам само този протокол за договорите, в които се споменават договорните ни отношения и е подписан от тях. Многократно съм се обаждала с въпроса, кога ще ми ги изпатят, но винаги ми отговарят различно. Последният път ми казаха, че има само частично плащане. Въпроса ми е имам ли шанс и как да си взема парите, които съм си изработила, и които вече съм сигурна, че не искат да ми платят доброволно.
4aika
Младши потребител

Re: Как да си взема парите от работодател.

Мнениеот ivanov_p » 02 Ное 2014, 10:49

По фактурите има ли плащания и за какво са тези фактури?
ivanov_p
Активен потребител

Re: Как да си взема парите от работодател.

Мнениеот 4aika » 12 Мар 2015, 14:01

От сърце благодаря на потребителя ivanov_p, за съветите които ми даде относно казуса. Отне малко време, но днес ми преведоха всички дължими суми.
БЛАГОДАРЯ!!!
4aika
Младши потребител

Назад към Трудово право