Здравейте моят казус е следния: Работя в една фирма от около 1година и 6месеца, на постоянен договор и преди повече от месец ми предложиха нов договор, които аз отказах да подпиша, и ми казаха щом не искаш подаи си молба по взимно съгласие, което също отказах, в последствие ми дадоха те предизвестие по чл328 ал1 т5 поради не справяне с работата, което също отказах, но те записаха двама свидетели и така. Мина този месец и в деня, в които трябваше да ми връчат заповедта за уволнение, бях на работа дори ходих да питам шефа, какво да правя и поради това че не подписа заповедта продължих да работя. Минаха 3-4дена от тогава и ме викнаха в кабинета му като се бяха събрали: Шефът, Зам. управителя, счетоводителя, един главен механик и адвоката на фирмата...Адвоката ми каза или да разписвам онзи договор, които преди повече от месец отказах и поради това ми дадоха предизвестие за уволнение, или да напиша молба по взимно съгласие, което щяло да бъде най-добре за всички или ще започне процедури за дисциплинарно уволнение, и каза че бил специалист в тази област какво да правя, да се обадя на инспекцията по труда, да чакам да ме уволнят, или да подавам молба за напускане..
П.С. да вметна че до сега нямам никакви провинения, но за това че малко ми била понамаляла работата последния месец/което мисля че е нормално при този тормоз/, казаха че съм правил съботаж на фирмата и други неща, които не са точно така
- Дата и час: 26 Ное 2024, 20:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дисциплинарно уволнение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Дисциплинарно уволнение
Кажи, че и ти си говорил с адвокат и той е казал да те уволнят по член с който да отидеш на борсата.
- ivanov_p
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|