Здравейте!
През април започнах нова работа, но имам съмнения в начина на изчисляване на възнаграждението.
Не съм започнал на 1-ви април и естествено нямам изплатена цяла заплата. Проблемът е, че като си играех да смятам как е получена сумата на възнаграждението, което са ми превели, сметките ми се получават само като не включвам като работни двата дни великденски празници (петък и понеделник). Редно ли е да се изчислява по този начин? Винаги съм смятал, че официалните празници се броят за работни дни, защото на предишната ми работа съм получавал целия размер на възнаграждението, независимо дали през месеца има официални празници?!
Сега да не излезе така, че да не получа пълно възнаграждение и през май заради многото почивни дни?!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 20:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неправилно изчисляване на заплата?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Неправилно изчисляване на заплата?
Здравейте, през април 2014 г. има 20 работни дни - това законоустановеното положение. Ако работите при подневно отчитане на работното време (или на щат), заплатата ще изчислите като първо пресметнете броя работни дни, които сте изработил (в договора ви има дата на постъпване, която вероятно е различна от дата на сключване). След това уговорената месечна заплата (+ допълнителни възнаграждения, ако има) разделяте на 20 , за да получите дневния размер на заплата. Умножавате по броя на отработените дни и получавате брутната работна заплата. Върху брутната заплата се правят удръжки за осигуровки и данък и се получава честата сума за получаване.
Ако все още има проблем и не разбирате как е изчислена заплатата, обърнете се към лицето, изчислило възнаграждението. То е длъжно да ви направи справка.
Ако все още има проблем и не разбирате как е изчислена заплатата, обърнете се към лицето, изчислило възнаграждението. То е длъжно да ви направи справка.
- iliana88
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|