начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

промяна в устройствен правилник - загуба на работна позиция?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

промяна в устройствен правилник - загуба на работна позиция?

Мнениеот anya891 » 01 Апр 2014, 10:49

Въпросът ми е следния:
Предстои промяна в устройствения правилник на институцията в която работя.
Назначена съм с конкурс на експертна позиция, но все още съм в изпитателен срок.
Имам ли повод за притеснение т.е. мога ли да бъда уволнена без причина, като мястото ми просто бъде премахнато от устройствения правилник?

Благодаря Ви предварително.
anya891
Нов потребител

Re: промяна в устройствен правилник - загуба на работна пози

Мнениеот g_shekerova » 10 Апр 2014, 16:27

anya891 написа:все още съм в изпитателен срок ... мога ли да бъда уволнена без причина ...

Договор на изпитателен срок предполага възможност да бъдете освободена от длъжност без предупреждение и обяснение по всяко време в рамките на изпитателния срок. Абсолютно е безсмислено някой да променя правилника на цяла институция, за да уволни човек на изпитателен срок. Мисля, че може да сте спокойна, че не го правят с цел да ви уволнят :) Препоръчвам ви да дадете всичко от себе си на работното място. Ако работодателите ви са доволни от вас, винаги могат да ви преназначат дори и да сменят името на позицията. И обратно - ако не са доволни, винаги могат да намерят повод да ви уволнят.
Успех!
Галина Шекерова
В и М Компания ООД - счетоводни, одиторски и правни услуги
g_shekerova
Нов потребител

Мнениеот anya891 » 11 Апр 2014, 17:21

Благодаря, и може би не съм задала въпроса си правилно (нямах предвид че ще променят правилника заради мен, а ще бъде променен по принцип), но Вие все пак ми дадохте отговор - т.е. че дори и да сменят имената на позициите все пак има някаква възможност да запазя работата си.
anya891
Нов потребител

Мнениеот g_shekerova » 11 Апр 2014, 17:38

anya891 написа: т.е. че дори и да сменят имената на позициите все пак има някаква възможност да запазя работата си.

Разбира се, че има възможност да ви задържат на работа дори и с различен правилник и позиция. Както казва една хубава поговорка, не дърпайте дявола за опашката.
Успех!
Галина Шекерова
В и М Компания ООД - счетоводни, одиторски и правни услуги
g_shekerova
Нов потребител

Назад към Трудово право