- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
не ми връщат трудовата книжка,заради неплатени осигуровки
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
не ми връщат трудовата книжка,заради неплатени осигуровки
Здравейте!На 09.09.2013 подписах трудов договор на основание чл.70,ал1 във връзка с чл.67 ал1 от кодекса с фирма за бяла и черна техника.Договорът ми е пуснат на 4 часа,за неопределено време,със срок на изпитване 6 месеца в полза на работодателя.Започнах работа още юли месец,но договор подписах чак септември и то с постоянно мрънкане от моя страна.Към 20.01.2014 колежка от друг магазин в същата фирма беше освободена след 5 месеца без да й бъде даден договор.Та тя ми каза че работодателя ми е пуснал обява,че търси човек на моето място.на 23.01. почнаха да носят автобиографии при мен,а на 24.01.направо дойде жена която заяви че има насрочен час за интервю за работата.На 31.01.2014 шефката ми дойде в магазина,каза че ще си прави ревизия и след като приключи с нея ми заяви -"както си се досетила си уволнена".Това ли е начина да освободиш един работник от работа,сам да се досети че е уволнен?.Дадох й трудовата си книжка а тя ми даде заповед на основание чл.71 ал.1,където се пояснява че уговорен изпитателен срок от 6 месеца в полза на работодателя,който не е изтекъл,и да ми се изплатят обещетения по чл155 от КТ-4дни и по чл156 от КТ-1 ден.До този ден мислех че ми се плащат осигуровки,но се оказа че ми спряха 250 лв.от заплата за половината от тези осигуровки,които по късно при проверка разбрах че още не са платени и то не само на мен а на всички работнички в тази фирма от юни месец 2013.пари не видях,не разбрах защо ме уволниха,и от 7 дена звъня да питам за трудовата си книжка ,а отсреща или не вдигат или ми казват че още не е готова.Искам да попитам колко време могат да ме бавят,мога ли да изискам по някакъв начин да ми се изплатят поне тези 4 дни,мога ли да се оплача някъде че крият обороти,защото по касов апарат имат 800-1300лв,а всъщност правят по 10000 на месец.пазя си всички книжа с продажби и обороти.Мога ли да им пратя някаква проверка на тези работодатели на които се оказа че трябва да плащам за да работя за тях.Имам ли някакво право след като не са ме предупредили че ще ме махат на някакво обещетение,или поне наказание за тях.Благодаря предварително за консултацията.
- pitam83
- Нов потребител
Re: не ми връщат трудовата книжка,заради неплатени осигуровк
благодаря Ви адвокат Митова за съдействието
- pitam83
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|