начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Прекъсване на временен трудов договор.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекъсване на временен трудов договор.

Мнениеот tenev7676 » 05 Фев 2014, 19:16

Здравейте!Назначен съм на 6-месечен трудов договор,в полза на работодателя.Договорът е от 07.10.2013 г.На 28.01.2014,казах на работодателя,че след приключване на месеца,желая да бъда освободен-т.е от 01.02.2014 г.Разбрахме се на 03.01. да отида в офиса и да подпиша молбата за напускане.На 03.01 ми се обади офис-мениджъра и ми каза,че управителя бил в болнични и да го отложим за по-късно и ми заяви,че ще бъда глобен с една брутна заплата,затова,че не съм спазил едномесечен срок.
Въпроса ми е има ли право работодателя да ме глобява с тази сума?Благодаря предварително!
tenev7676
Нов потребител

Re: Прекъсване на временен трудов договор.

Мнениеот velislavan » 06 Фев 2014, 10:11

Всичко зависи по кой член от Кодекса на труда сте назначен.
Ето какво казва КТ:
Обезщетение при прекратяване на трудовото правоотношение без предизвестие
Чл. 221. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г.) При прекратяване на трудовото правоотношение от работника или служителя без предизвестие в случаите по чл. 327, т. 2, 3 и 3а работодателят му дължи обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение за срока на предизвестието - при безсрочно трудово правоотношение, и в размер на действителните вреди - при срочно трудово правоотношение.
velislavan
Нов потребител

Назад към Трудово право