Здравейте!
Имам нужда от съвет.Моят случай е следният.
В момента съм в неплатен отпуск (1 месец) и съм извън България.Помолих да ми удължат срока на неплатения отпуск,но прекият ми началник отказа.Дала съм на колеги подписана от мен молба за напускане/написана предварително/,но отказват и нея да приемат.На мен сега не ми е възможно да се върна и възнамеряват да ме уволнят дисциплинарно-нещо,което аз не искам да правят и смятам че е нередно.Според мен отказите за приемането на молбите за удължаване на неплатения отпуск или за напускане не се приемат поради лични убеждения на началниците.Работя вече 12 години на това място и не съм отсъствала от работа преди.Неплатената отпуска ми изтича след 10 дни.
Имат ли право да ме уволнят дисциплинарно при положение че аз се опитвам да ги предупредя че ще напусна ако не се съгласят да ми удължат неплатената отпуска?
Какви са последствията ако ме уволнят дисциплинарно и как да го избегна?
Как ще ме уволнят дисциплинарно като не съм в България и няма как да се подпиша?
Ще се радвам да получа някакви напътствия...
- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за "дисциплинарно уволнение"
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за "дисциплинарно уволнение"
Предварително написаното предизвестие за напускане го пускате по пощата с обратна разписка (след това пазите разписката) или се бръквате една определена сума и отивате при нотариус, който да им го занесе като нотариална покана (последното е малко по-сложно предвид отсъствието ви). Важно е датата, на която официално са го получили, да е преди датата на каквито и да било предприети действия от тях към вас. Докато сте в законно допуснат отпуск, те нямат право да ви уволняват, предизвестяват и т.н. Действайте вие.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|