начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Отново проблем с некоректен работодател!

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отново проблем с некоректен работодател!

Мнениеот earth » 02 Дек 2013, 14:42

Здравейте,

първо моля да бъда извинена, ако има идентична тема със идентичен случай, просто в момента съм под напрежение и нямам време да чета и да търся! Наистина се надявам да ме разберете...

На 25.04.2013г. започнах работа на трудов договор. Заеманата от мен длъжност беше "технически сътрудник", при условия на 8 часа работно време с основно месечно трудово възнаграждение в размер на 550 лева.
На 13.11.2013г. ми беше съобщено, че офисът в който работя, ще бъде затворен и трябва на си вземем "Довиждане". В което няма абсолютно нищо лошо, в крайна сметка всеки гледа да има приходи, а офисът изобщо не вървеше. Това в крайна сметка не е причина месечното ми възнаграждение да бъде бавено, при условие, че аз винаги съм изпълнявала всичко, което е трябвало.
На 16.12.2013г. ми беше връчено предизвестието за прекратяване на трудовия договор между мен и работодателят ми, като съм освободена съгласно чл. 328 от Кодекса на труда.

Това е съкратената версия на случилото се. Наложи ми се да отида и да пусна жалба в "Главната инспекция по труда", защото имаше опит за заплахи от страна на работодателя ми, че ако не се съглася с член 325 от Кодекса по труда, ще бъда уволнена дисциплинарно, защото "той знаел как"
Тъй като разбра, че с мен няма да се получи, в крайна сметка, както споменах по-горе, бях усвободена по член, който устройва мен, а не него. Тъй като по този въпрос стигнахме до договорка, аз отидох и отхвърлих жалбата която бях пуснала.

В момента, проблемът е, че той не ми изплаща месечното възнаграждение. Сега е Декември и трябва да си получа заплатата за Ноември, а аз още не съм взела тази за Октомври. Опитвам се да се свържа с него по телефона, но той явно не желае да говори с мен, защото не ми вдига. Изключително ми е обидно, че имам проблеми за такава малка сума... Аз съм на 21 години и съм студентка, това ми е първата работа на трудов договор и съм безкрайно разочарована от всичко... Искам да попитам, как следва да процедирам, след като не мога да се свържа с него? Да отида ли да подам отново жалба срещу него? Да се консултирам ли с адвокат? Как мога да си получа заслуженото парично възнаграждение...
earth
Нов потребител

Re: Отново проблем с некоректен работодател!

Мнениеот doc03 » 02 Дек 2013, 18:26

ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Трудово право