начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Заместване на държавен служител....

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заместване на държавен служител....

Мнениеот galena83 » 02 Ное 2013, 16:12

Здравейте! Назначена съм като държавен служител с конкурс. В момента съм бременна на 5-я месец и съм в болничен поради "заплашващ аборт", който болничен продължава вече два месеца и не се знае дали ще е до раждане или мога да се върна на работа. Може ли на мое място да назначат друго лице по заместване? Но не става въпрос за друг държавен служител от същата служба, а става въпрос за назначаване на съвсем нов човек?!
galena83
Нов потребител

Re: Заместване на държавен служител....

Мнениеот thebeast » 02 Ное 2013, 17:21

Може, съгласно чл. 15, ал. 1 от Закона за държавния служител, ако отсъствате от работа повече от 3 месеца. В момента, в който представите болничен лист продължение, дата в който "да се яви на работа на ...." превишава 3 месеца от първия ден на временната неработоспособност, органа по назначаване може да назначи без конкурс лице, което да Ви замества до завръщането Ви на работа.
thebeast
Потребител

Мнениеот galena83 » 02 Ное 2013, 20:01

чл. 15 ал. 1 ми звучи така,сякаш че не нов служител,а от службата държавен служител, но явно само на мен ми звучи! А другото, е че няма и два месеца откакто съм в болничен, това не е ли нарушение на същия член???
galena83
Нов потребител

Мнениеот thebeast » 02 Ное 2013, 23:34

дайте малко повече факти - дата на встъпване в длъжност, кога и за колко време са издадени болнични листове
thebeast
Потребител

Назад към Трудово право