Здравейте. Баща ми е уволнен на 15.10.2013г. и е представил болничен лист на същата дата в работата му. Доколкото знам, работодателят няма право да уволнява работника на една и съща дата, когато е получен и болничен лист. На 23.10.2013(вчера) дойде пощальон и ми остави писмо, в което пишеше следното:
"Г-н ....,
С настоящето Ви уведомяваме, че трябва да представите в "касата" на "Име на фирмата"-ЕАД Удостоверение за банкова сметка и попълните декларация за изплащане на болничния Ви лист, тъй като е първичен.
Документите са необходими за представяне пред НОИ за изплащане на обезщетението.
ИЗП. ДИРЕКТОР - ....."
За съжаление аз не съобразих и се подписах на пощальона, че съм получил въпросното писмо. От познат адвокат научихме, че съм постъпил грешно и не е трябвало да се подписвам. Ние смятахме да стигнем до съд, защото смятаме, че баща ми е неправомерно уволнен, а това щеше да ни бъде от полза. В момента се чувствам много гузен и Ви моля за съвет. Благодаря Ви предварително.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 18:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Уволнение при болничен.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Уволнение при болничен.
Първо, "познатият" адвокат не е прав. Ако сте коректен и сте прав, то нямате нужда от разни "хватки". Подписването за получаване на писмо НЕ е в ущърб на коректен човек.
Второ, ако имаме уволнение и СЛЕД това (макар и в същия ден) издаване на болничен лист, то не сте прав.
Трето, прекалено малко информация давате, за да Ви се отговори.
Четвърто, всъщност, за какъв съвет КОНКРЕТНО молите? Какво КОНКРЕТНО питате? Ако искате съвет по принцип, то е добре да се пие дневно по чаша червено вино - това е моят съвет, а и на СЗО.
Второ, ако имаме уволнение и СЛЕД това (макар и в същия ден) издаване на болничен лист, то не сте прав.
Трето, прекалено малко информация давате, за да Ви се отговори.
Четвърто, всъщност, за какъв съвет КОНКРЕТНО молите? Какво КОНКРЕТНО питате? Ако искате съвет по принцип, то е добре да се пие дневно по чаша червено вино - това е моят съвет, а и на СЗО.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
Питането ми е: Как могат да ме уволнят в един и същи ден, когато ми е издаден болничен от медицинско лице на този ден. На 14-и ми стана лошо и веднага на следващия ден(15.10.2013) ми издадоха болничен, а в същото време получих и "дисциплинарно уволнение" ?
- joax12
- Младши потребител
Могат. И е законно, ако болничният е получен след връчване на заповедта.
Отделен е въпросът, че си има процедура, за която не е ясно дали е спазена.
И последно - доста неща премълчавате. НИКОЙ няма да си уволнява "ей така". Нещо сте сгафили.
Отделен е въпросът, че си има процедура, за която не е ясно дали е спазена.
И последно - доста неща премълчавате. НИКОЙ няма да си уволнява "ей така". Нещо сте сгафили.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
Хаос, с това вина ме убихте направо! Иначе сте напълно прав/а.
Към питащия:Дайте първо да се разберем какво разбирате под "уволнение". За дисциплинарно такова ли говорим или освобождаване на друго основание?
Към питащия:Дайте първо да се разберем какво разбирате под "уволнение". За дисциплинарно такова ли говорим или освобождаване на друго основание?
- sunrise
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|