- Дата и час: 26 Ное 2024, 18:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договаряне на обезщетение в полза на работодател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Договаряне на обезщетение в полза на работодател
Здравейте! Интересува ме допустимо ли е в трудов договор за неопределено време със срок на изпитване да бъде договорена клауза, че работникът дължи обезщетение на работодателя в размер на 5000 лева, ако не изпълни някое от задълженията си по предходни клаузи, като например да не разгласява фирмени тайни, да не постъпва на работа на сходна длъжност и т.н..Аз мисля че е нормално работодателя да поставя ограничения относно фирмените дела, но това обезщетение ме притеснява.
- aromat
- Нов потребител
Re: Договаряне на обезщетение в полза на работодател
Трудно е да се тълкува договор без да се види, но ако формулировката е толкова обща, е напълно възможно да е нищожна, т.е. Работодателят да не може да се възползва от нея (при съответни възражения от Вас когато Ви предяви такива претенции).
- rts
- Активен потребител
Не е нищожна! Зависи от заплатата. За подробности - чл. 203 и сл. КТ (най-вече: чл. 206). Над размера, определен в КТ, работодателят може да си иска останалите пари по общия ред, но трябва да докаже, че са настъпили такива вреди.
Така че, всичко си е напълно нормално. А този, който се притеснява от вълци, да не ходи в гората.
Така че, всичко си е напълно нормално. А този, който се притеснява от вълци, да не ходи в гората.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
Не е нищожна по отношение на обезщетението в случай на разгласяване на фирмена тайна. Нищожна е по отношение на обезщетението при нарушаване на забрана да не постъпвате на работа при друг работодател на сходна длъжност. Всичко зависи обаче от това как точно е написана съответната клауза.
- latinka
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|