начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Граждански Договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Граждански Договор

Мнениеот whathehell » 22 Окт 2013, 23:46

Привет на вс. Имам питане. Започнах работа като доставчик на хранителни стоки, и въпросния ми "шеф" сподели, че ще подпиша граждански договор и ще си работа, пей сърце. Работих 2 месеца, ни граждански нито трудов никъв договор не съм подписвал, питам си шефа кво се случва с договора и тои ми отвръща "споко опраил съм всичко работи си" за тези 2 месеца 2-3 пъти съм го питал какво става отговора не се е променил, отнесох 1 акт 1 фиш и реших да се махна, защото 27 работни дни за тия пари ми се виждат малко, пък да храня и полицаи Аййй не мерси. Той ми заявява че трябвало е така случайно месечно предизвестие, скарахме се набързо заплаши с побоища и разни др смешни работи. Плащаха месец назад съответно този месец няма парииии... Като цяло мога ли да ги съдя ( след като той ми заяви, че договора ми е оправен. Как така като несъм се подписвал никъде ? А ми има името на доста документи + Видео файлове как карам служебен бус наляво и надясно ) и до колкото ми е ясно останалите 3ма шофьори и те не са подписвали нищо, а просто си искам парите или да ги похарчат за дела и разправии за това че са ПОМЯРИ, несъм в кондиция има сигорно няколко стотин грешки надявам се да сте ми разбрали случея и ако имате съвет да споделите.
Мерси.
whathehell
Нов потребител

Re: Граждански Договор

Мнениеот thebeast » 23 Окт 2013, 00:20

Какви по вид са тези документи, кои лица и в какво качество са ги подписвали и къде се намират?
thebeast
Потребител

Мнениеот whathehell » 23 Окт 2013, 01:13

В магазина от който изкарвахме хранителните стоки, по товарителници пътни листа ( ми има името ) и още някъф лист на който се подписвам, че съм натоварил стоката и съм тръгнал да я разкарвам по адресите, като цяло не са 20 листа договор и да съм включен в него, но се пак щом има печат от магазина, че ми е предоставена дадена стока да бъде закарана ? Сигорно съм бил и назначен на работа щом са ми ги давали тези неща, пък и 1вият месец си получих изкараното.
Едит : в магазина пазят месеци назад кой какво е карал, пък и на видео камерите ме има как сутрин взимам буса от паркинга как се подвизавам в хале-то събираики стоката, товаря, подпис за приета стока, и газ да се возим м/у 4 и 13 часа дневно. В нас имам 60 пътни листа, както и тъй наречения ми бивш шеф и той ги има, по това определя надницата, е може да ги е изхфърлил с надежда заработените пари от мен да си ги похарчи той...
whathehell
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 23 Окт 2013, 10:32

Нямате договор- това трябва да ви е ясно, след като не сте подписвал нищо. Никой не ви осигурява- абсолютно уверено мога да го заявя.
Отделно, дори да има граждански договор, а вие нямате, както посочих- работодателят прикрива трудово правоотношение.

Както и да чета изложеното съветът ми ще бъде незабавно да се обърнете към инспекцията по труда, ако все още сте на работа при този човек.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот whathehell » 23 Окт 2013, 15:05

Не съм на работа там, но има други шофьори който съм 100% сигорен че и те не са подписали нищо, имам платени осигоровки за предния месец който съм бил на работа там.
whathehell
Нов потребител

Мнениеот rts » 23 Окт 2013, 15:27

Направете запитване до Националната агенция по приходите за периода, в който сте работили за посочената фирма: дали имате регистриран трудов договор,от коя дата е регистриран, прекратен ли е и от коя дата и какви осигуровки са Ви плащани (ако са плащани) - пенсионни, здравни, ....
Направете справка пак там дали сте осигуряван, от кого, в кой интервал и за какво на основание различно от трудов договор.
След като получите горната информация можете да се консултирате с адвокат дали да предприемете нещо и какво точно.
rts
Активен потребител

Мнениеот whathehell » 23 Окт 2013, 20:36

Така неска си говорих с "шефчето" и ми каза, че съм бил на трудов догоровор и съм бил дисциплинарно увулнен, попитах го как стават тия неща като дори не съм подписал договор, и отговор не получих, и реших да им прата Инспекция по Храните Инспекция по Труда, ИпХ е защотото превозват замразени, охладени стоки в бусове който климатици не работят тоест е темп. е каквато е навън тоест топло, а ИпТ е защото шофьорите до колкото ми е ясно нямат право да прескачат 8 часа дневно шофиране, а ние редовно правехме и по 13 часа. Не съм се занимавал с такива простотий до сега, ако може инфо каде да ида и да пусна сигнали, че да им направат въпросната испекция. Мерси
whathehell
Нов потребител

Назад към Трудово право