начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Наказание или уволнение?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наказание или уволнение?

Мнениеот joax12 » 14 Окт 2013, 18:27

Здравейте. Изпълнителният директор в предприятието, което работя ми даде "Писмо-искане" преди няколко дни със следното описание:
"На основание чл. 193, ал.1 от КТ и във връзка с докладна записка Но.../Дата г:
Моля представете в седем дневен срок, считано от датата, на която е връчено писмото, Вашите писмени обяснения за отклоненията от предварителния маршрут на управлявания от Вас автомобил ..." - тук са изброени 3-4 дати, в които съм направил "отклонение".

Направих докладна записка, в която обясних причините за отклонението - технически неизправности (теч в резервоара) и в един от случаите нареждане на бившия директор, в което той ме насочва в магазин за да проуча дали има в наличност определени части. Докладната записка е дадена на изпълнителния директор, а той я е дал на ТРЗ и после е искал монтьорите да напишат обяснение(също) до ТРЗ.

Преди да беше дадена докладната записка беше сформирана комисия от механик, началник автотранспорт и автомонтьор, с които е изготвен протокол, в който пише, че са установени неизправностите по автомобила и "шофьорът няма вина за допуснатата неизправност".

Днес началникът на гаража ми заяви да се явя утре в 08:00ч. в "Управлението". Можете ли да ми дадете съвети и съответно дали биха могли да ме накажат по някакъв начин?
joax12
Младши потребител

Назад към Трудово право