начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

Договор с чуждестранна компания

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор с чуждестранна компания

Мнениеот groagy » 09 Юли 2013, 23:59

Здравейте,

Една американска компания иска да разработя за нея софтуерен продукт и ми изпрати няколко формуляра за попълване, преди да сключим договор. Един от тях е "Certificate of Foreign Status of Beneficial Owner for United States Tax Withholding", в който трябва да попълня данъчен номер, но аз нямам такъв. Въпросите, които ме мъчат са:

Трябва ли да регистрирам предварително данъчен номер в България или това трябва да стане след като реализирам проекта?
Възможно ли е да декларирам този доход след като получа плащането по договора?
Знаете ли как се осъществява сключването на договори между компании и физически лица - в тази ситуация между американска компания и български гражданин?

Ще се радвам ако ми препоръчате някой адвокат, който е запознат с този тип договори и взаимоотношения.

Благодаря предварително!
groagy
Нов потребител

Re: Договор с чуждестранна компания

Мнениеот eurolinker » 10 Юли 2013, 20:19

Трябва ли да регистрирам предварително данъчен номер в България или това трябва да стане след като реализирам проекта?

Трябва да се регистрирате в НАП и НОИ като самоосигуряващо се лице.
Възможно ли е да декларирам този доход след като получа плащането по договора?
Първо се регистрирате като freelancer, демек самоосигуряващо се лице, после като му дойде времето ще деклрарирате дохода.
Знаете ли как се осъществява сключването на договори между компании и физически лица - в тази ситуация между американска компания и български гражданин?
Да, знаем. А вие?
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Трудово право