- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Не изпълнено допълнително споразумение към трудов договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Не изпълнено допълнително споразумение към трудов договор
Здравейте миналата година сключихме с фирмата ми работодател допълнително споразумение за работа в чужбина за 5месеца което не беше изпълнено от страна на работодателя преди датата на за заминаване получих 600€ аванс които в последствие похарчих по договор трябваше да получаявам по 1700€ на месец но казаха че ще получавам 1000€ за другите да не питам това заплащане обаче по договор трябва да започне от стъпването ми на немска земя договора с немците се провалил и така и не отидох сега започнаха да ми удържат 600те € въпросът ми е имат ли право и мога ли аз да изисквам неустойка за изпълнение на допълнителното споразумение. Благодаря
- ubiboy
- Нов потребител
Re: Не изпълнено допълнително споразумение към трудов догово
Темата е за триене свърших си работа
- ubiboy
- Нов потребител
Re: Не изпълнено допълнително споразумение към трудов догово
ubiboy написа:Здравейте миналата година сключихме с фирмата ми работодател допълнително споразумение за работа в чужбина за 5месеца което не беше изпълнено от страна на работодателя преди датата на за заминаване получих 600€ аванс които в последствие похарчих по договор трябваше да получаявам по 1700€ на месец но казаха че ще получавам 1000€ за другите да не питам това заплащане обаче по договор трябва да започне от стъпването ми на немска земя договора с немците се провалил и така и не отидох сега започнаха да ми удържат 600те € въпросът ми е имат ли право и мога ли аз да изисквам неустойка за изпълнение на допълнителното споразумение. Благодаря
Уважаеми господине, за да Ви отговорим коректно е необходимо да се запознаем точно с клаузите на въпросното допълнително споразумение.
От предоставената от Ваша страна информация, която е откъслечна и фрагментарна, можем да заключим следното:
А). Вие сте получил 600 евро аванс, затова че ще извършвате работа в чужбина.
Б). Вие сте похарчил парите.
В). Договорът се е провалил.
Ако въпросните 600 евро са Ви дадени авансово като част от трудовото възнаграждение, което е трябвало да получавате след като започнете работа в Германия, то тогава би трябвало да ги върнете, понеже не сте положили труд в Германия, следователно не сте заработили тези 600 евро.
Що се отнася до неустойката - вижте какво пише в договора Ви. Ако е предвидена клауза включваща неустойка ще имате право да я търсите по съдебен ред.
- planinaot
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|