Здравейте,
работодателят ми изисква от мен да му предоставя анкетната карта за направен профилактичен медицински преглед при личния ми доктор.Личната ми докторка каза, че не може да предостави тези данни, защото това е конфиденциално отношение между нея и мен, предоставянето на подобна информация е право на съдебна медицина и съответно на застраховател. Според личната ми лекарка, работодателя трябвало да се обърне към службите на трудовата медицина. Срокът определен от работодателят ми е 31.05. Какво трябва да направя в този случай и евентуално какъв документ да предоставя на работодателя, от които да личи, че все пак съм минала на профилактичен преглед?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
профилактичен медицински преглед изискан от работодател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: профилактичен медицински преглед изискан от работодател
Нямате задължение да предоставяте такава информация на Работодателя си, а личният Ви лекар е абсолютно прав, че няма право да Ви даде поискания от Вас документ. Напротив, Работодателят Ви има задължение да Ви осигурява здравословни и безопасни условия на труд, в това число да сключи договор със Служба по трудава медицина за извършване на определени дейности. Ако Работодателят Ви твърди обратното, нека Ви посочи нормата, която Ви задължава да му предоставяте поисканата информация.
- rts
- Активен потребител
Re: профилактичен медицински преглед изискан от работодател
Само да допълня: работодателите са длъжни да имат сключен договор с определено здравно заведение или здравни специалисти, които да извършват тези профилактични прегледи (Наредба №3 от 27.02.1987 за задължителните предварителни и медицински прегледи на работниците)
- kulova
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|