начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Работа по време на неплатен отпуск?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работа по време на неплатен отпуск?

Мнениеот campain » 03 Апр 2013, 17:50

Здравейте,в момента работя в една фирма с постоянен трудов договор на 8 часов работен ден.Работодателят ми иска за ме пусне неплатен отпуск за да ме назначат на работа в една друга фирма,защото със сегашният ми работодател изпълняваме един обект,но фирмата която е спечелила търга няма право да назначава подизпълнители и затова той иска да ни пусне няколко човека в неплатен отпуск за да ни назначат във фирмата спечелила търга и така да може да продължим да работим.И понеже аз съм доста далече от тези неща реших да питам тук възможно ли е това,как стои въпроса с осигуровките,трудовият стаж води ли се,кой трябва да ми го впише в трудовата книжка,общо взето всякаква информация ще ми е полезна,защото в момента съм в патова ситуация и не знам какво да правя.Поздрави.
campain
Нов потребител

Re: Работа по време на неплатен отпуск?

Мнениеот rts » 04 Апр 2013, 19:26

Ако официално ви оформят неплатения отпуск, нямате проблем по време на този отпуск да работите на друг трудов договор. Съветът ми е този втори трудов договор да е официален, за да могат да Ви се плащат осигуровките по него, а и да имате защита за трудовото си възнаграждение. Трудовата кножка е грижа на Работодателите Ви, но Вие трябва да я представите за вписване на стажа, назначенията и останлите обстоятелства. Внимавайте със срока на неплатения отпуск и условията, при които Ви наемат по втория договор - трябва да не са взаимоизключващи, за да не стане така, че да сте длъжен да се явите на работа на първото си работно място в период, в който все още трудовия Ви договор на второто място не е прекратен и да трябва да работите едновременно на две места - очевидно невъзможно.
rts
Активен потребител

Re: Работа по време на неплатен отпуск?

Мнениеот campain » 14 Апр 2013, 16:08

Благодаря за отговора.
campain
Нов потребител

Назад към Трудово право