- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Опити за слепоставяне от колега
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Опити за слепоставяне от колега
Работя в една фирма,в която съм се доказал и с повечето колеги се разбирам отлично и нямам проблеми.Както винаги обаче има и някой,който завижда на постигнатото от някой негов колега и от яд и за собствена изгода се опитва да го злепоставя пред останалите колеги и началниците.Аз също имам един колега,който се опитва да ме злепоставя пред хората като се опитва да ме изкара едва ли не некадърен и че не мога да се справям с работата.Служи си и със думи и ми залага капани понякога.Просто много му личи,че го е яд.Макар да знам,че някои по-важни и високопоставени хора във фирмата ме уважават и са ме виждали как работя и са доволни,аз искам да знам дали има начин да се защитя от разни опити за злепоставяне?
- nsk_88
- Младши потребител
Re: Опити за слепоставяне от колега
Най-добрият начин е да го поканите на разговор и да поговорите открито. По нашите ширини рядко се практикува, но пък е начин да покажете, че няма да се примирите с факта, че някой играе нечестни игри. Още повече, че така може да разберете и дали колегата го прави съзнателно. От изхода на разговора може да си направите съответните изводи. Успех!
- n6391
- Потребител
Re: Опити за злепоставяне от колега
В частните фирми собственикът-работодател е този, който казва кой крив-кой прав във връзка с работата в предприятието, което издържа и осигурява заплащане на труда на хората, които работят за него и създават продукта, който той-собственикът след това реализира на пазара. Така че той е заинтересован почти винаги единствено от резултатите. Аз бих те посъветвал - напиши един доклад до собственика, в което обясняваш точно това, че такива отношения и поведение вредят на имиджа да компанията, а също така се отразяват и на резултатите. Този, който се занимава с клюки, губи си времето да залага "капани" и т.н. създава нездравословна среда за работа и нанася вреди, което се отразява и впо-лоши или намалени резултати. Посочи и примени - факти.
- bradjasal
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|