- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на трудов договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Прекратяване на трудов договор
Казусът е следният. В момента работя в сферата на образованието. Ще постъпвам на друга работа веднага след като ме освободят от тази. Питането ми е ще имам ли прекъсване в трудовия стаж ако ме освободят на 04.04.( петък) и постъпя на другата работа на 08.04 (понеделник) заради съботата и неделята и ако да какви други варианти имам за да няма прекъсване. Прекратяването е по взаимно съгласие
- stefarata
- Нов потребител
Re: Прекратяване на трудов договор
Не знам какви сметки правиш, но не е вярно това, което пишеш - 4-ти април е четвъртък, така че ако те назначат на работа от 8- ми ,понеделник няма да имаш прекъсване на трудовия стаж и в двата случая - ако напуснеш на 4-ти или на 5-ти април, което всъщност е петък. не се притеснявайте. успех!
- bradjasal
- Младши потребител
Re: Прекратяване на трудов договор
Неясно зададен въпрос.
Важно е какво пише в трудовата книжка, респ. в заповедта за прекратяване на ТД.
Ако в заповедта пише, че ТД е прекратен на 5. април (петък), то това означава, че 5. април НЕ е работен ден по това ТПО. Тогава ще има прекъсване на трудовия стаж!
ТД не може да се прекрати по време на отпуск, но може през събота или неделя. Сл., може работодателят да реши да впише, че ТД е прекратен на 6. април или на 7. април, но е нужно да го направи реално на посочената дата. Тогава ще има прекъсване на стажа.
Все пак, едва ли ще е толкова зъл и най-логично е да впише 8. април като ден на прекратяване на ТД и тогава няма да има прекъсване на стажа.
ВЪПРОС:
След като е по взаимно съгласие, то каква дата вписахте в молбата си за прекратяване на ТД?
Напр.: "Моля да ми бъде прекратен ТД, считано от ... (дата?)".
Важно е какво пише в трудовата книжка, респ. в заповедта за прекратяване на ТД.
Ако в заповедта пише, че ТД е прекратен на 5. април (петък), то това означава, че 5. април НЕ е работен ден по това ТПО. Тогава ще има прекъсване на трудовия стаж!
ТД не може да се прекрати по време на отпуск, но може през събота или неделя. Сл., може работодателят да реши да впише, че ТД е прекратен на 6. април или на 7. април, но е нужно да го направи реално на посочената дата. Тогава ще има прекъсване на стажа.
Все пак, едва ли ще е толкова зъл и най-логично е да впише 8. април като ден на прекратяване на ТД и тогава няма да има прекъсване на стажа.
ВЪПРОС:
След като е по взаимно съгласие, то каква дата вписахте в молбата си за прекратяване на ТД?
Напр.: "Моля да ми бъде прекратен ТД, считано от ... (дата?)".
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|