Здравейте!
Имам следния проблем. Преди около месец в работата ни заявиха,че не излиза ревизията от септември насам. Първия странен факт е,че ревизия правим на всеки 2 седмици. От септември до февруари са направени 11 ревизии. През това време всеки нормален счетоводител би забелязал липсата на хиляди левове. Аз бях по майчинство до 1 октомври. Дори не съм била на работа през времето на започването на липсите. Въпроса ми е следния.: За да ни проверят уж,всяка една от нас почиваше по 1 седмица,за да работи само другата колежка, с цел уж да се разбере коя от нас е крала. Дойде момента,в който пожелаха от нас доброволно подписване на неплатени отпуски за времето,в което ни принудиха на сила да не сме на работа. Аз не желая да я разписвам,защото в самия документ за неплатен отпуск гласи,че аз искам да изляза и ги моля! Сина ми е на 1г. и 4 месеца и знам,че съм защитена от закона и нямат право да ме уволнят. Искам да попитам какво следва от тук нататък? За протокола: след генерална ревизия,тя излезна и всъщност няма липса... Не е обявено никъде,че имаме проблем с ревизиите. Нито в Инспекция по Труда,нито в която и да е институция.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Принудителен неплатен отпуск! Моля за съвет!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Принудителен неплатен отпуск! Моля за съвет!!
Имате проблем, защото фактически не сте били на работа цяла седмица, без отсъствието да е оформено като някакъв отпуск. При това положение, могат да задействат процедура по дисциплинарно уволнение (ако не са пропуснали срока: 2 месеца от откриване на нарушението и не по-късно 1 год. от извършването му), като е необходимо разрешение на инспекцията по труда. Може би е добре да поговорите с работодателя - вместо неплатен отпуск, да Ви подпише разрешение за платен отпуск върху подадена от Вас молба, но работодателят може да Ви откаже платен отпуск, още повече, че молбата за платен или неплатен отпуск се подава и резюлира предварително, а не след като отсъствието е факт.
- rts
- Активен потребител
Re: Принудителен неплатен отпуск! Моля за съвет!!
Така и направих,пуснаха ми 5 дни платен отпуск,тъй като е началото на годината още и нямам пълните 20 дни,но тъй като се редуваме в "изпитването",сега за март искат да им разпиша вече неплатения отпуск. По книги в заведението фигурирам,че съм била всеки ден на работа.Т.е няма как да ми кажат,че не съм била, а като часове са ми изработени ,защото в седмицата която се падам на работа,работя по 12 часа 6 дни в седмицата.
- shadows
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|