начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Оттегляне на молба за напускане по Чл.326 ал.2 и ал.4

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Оттегляне на молба за напускане по Чл.326 ал.2 и ал.4

Мнениеот qnidopi » 01 Мар 2013, 21:17

Здравейте,

Работя на трудов договор по заместване по чл. 68, ал. 1 т. 3. Подадох си молбата за напускане по Чл.326 ал.2 и ал.4 преди 2 седмици, в която моля трудовото ми правоотношение да бъде прекратено след 30 дневен срок. По КД трудовите договори по заместване изискват 3 месеца срок на предизвестие. Сега се притеснявам, че при така оформена молба работодателят ми може да поиска от мен обезщетение за 2 месеца, когато ми връчва заповедта за прекратяване на трудово правоотношение. Това мое притеснение основателно ли е? И ако е основателно, ако откажа да подпиша заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение ще успея ли да се предпазя? Имам предложение за работа от друга фирма, която ми е дала подписана оферта, в която пише, че ми предлага постоянен трудов договор. Чудех се дали не мога да оттегля тази молбата по чл.326 и да подам нова по чл.327 ал.1 т.7 и да се махна от следващия ден? Или направо да подам новата молба без да оттеглям старата и така да избегна риск от иск за обезщетение от работодателя за 2 месеца неспазено предизвестие?

Благодаря Ви предварително
qnidopi
Нов потребител

Re: Оттегляне на молба за напускане по Чл.326 ал.2 и ал.4

Мнениеот qnidopi » 01 Мар 2013, 22:09

За да поясня:

Чудя се дали мога да подам молба за прекратяване по чл.327 ал.1 т.7 след като вече съм стартирал процедура по чл.326 ал.2 и ал.4. Ако мога да я подам трябва ли преди датата на подаването да имам сключен нов безсрочен трудов договор или има някакъв срок след напускането, в който съм длъжен да го сключа.

Или ако не мога да подам нова молба по чл.327 мога ли да подам молба за това да се разглежда вече подадената молба с друг член (нещо като молба за корекция)?

Силно съм притеснен сега да не съм се набил 100% да дължа 2 брутни обезщетение на работодателя и да няма ход на никъде. Предварително много Ви благодаря за всеки отговор.
qnidopi
Нов потребител

Назад към Трудово право