Тъй като никой не ми отговори по моя казус, го задавам отново.
Здравейте!
След спечелено от мен дело на първа инстанция по всички мои искове - за отнямана на наказанието, за обезщетение и за възстановяване на предишната ми позиция, работодателят подава жалба в законоустановения срок. След около месец и половина аз все още не съм получил нито копие от жалбата, нито информация за движение по делото, респективно жалбата, но установявам, че работодателят ми е превел точно цялата сума с лихвите съгласно решението на първоинстанционния съд. Проверка в съда установява, че жалбата продължава да е налице, но все още нямам информация за нейното съдържание - преписката била на доклад, какво и да означава това.
И в конкретика въпросът ми е - трябва ли да приема преведените пари и да се съглася с това, след като няма влязло в сила окончателно решение по моите искове. От друга страна - фактът, че са ми превели парите, означава ли това, че аз мога да поискам съдът да ми издаде съобщението, с което да се върна на работа? Или че работодателят се е съгласил да ми изплати обезщетението за оставане без работа повече от 6 месеца, но продължава да настоява да не ме приема обратно на работа?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 15:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изплащане на обезщетение при дисциплинарно уволнение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изплащане на обезщетение при дисциплинарно уволнение
"Никой" е некоректно твърдение предвид факта, че има отговори в предишните ви теми.
Означава това, което е написано в жалбата- нито повече нито по-малко.
Според мен смятат, че уволнението ви е законосъобразно, поради което не ви се следва обезщетение по чл. 225 КТ, респективно възстановяване на работа.
bradjasal написа:трябва ли да приема преведените пари и да се съглася с това, след като няма влязло в сила окончателно решение по моите искове. Можете да изтеглите преведените суми, но въпросът с тяхната дължимост по основание и размер е висящ и при евентуално обръщане на резултата по делото ще се наложи да ги възстановявате след време....От друга страна - фактът, че са ми превели парите, означава ли това, че аз мога да поискам съдът да ми издаде съобщението, с което да се върна на работа? Не означава това. Сумите са преведени, заради лихвите, които влекат и/или заради допуснато предварително изпълнение на решението в тази му част по чл. 242 ГПК( само вие си знаете дали е налице второто). Спорът, обаче, е висящ след като има депозирана ВЖ, което препятства да ви бъде издадено съобщение по 345 КТ
Или че работодателят се е съгласил да ми изплати обезщетението за оставане без работа повече от 6 месеца, но продължава да настоява да не ме приема обратно на работа?
Означава това, което е написано в жалбата- нито повече нито по-малко.
Според мен смятат, че уволнението ви е законосъобразно, поради което не ви се следва обезщетение по чл. 225 КТ, респективно възстановяване на работа.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Re: Изплащане на обезщетение при дисциплинарно уволнение
Здравейте bird_!
Много благодаря за предоставения отговор. Тъй като не съм юрист, този въпрос го нищих сега с адвоката ми. Той не ми обясни това, което вие казвате, т.е. че при обрат в делото, ще трябва да върна парите!!! И аз съвсем се обърках. Преписката липсва, била на доклад...Вече повече от 15 дена я издирвам без резултат...
В чл. 225 пише, че парите са обезщетение при "незаконно уволнение". И сега не мога да разбера - работодателят хем ми превежда парите до стотикна, което ми говори, че на практика признава това обезщетение като резултат от незаконно уволнение, хем от друга страна нямам информация за предварително изпълнение. Аз не съм искала такова. Фактите ,че
1. трети месеца ми се казва, че има жалба, аз не мога да я прочета
2. имам пари, но май не мога да ги ползвам
3. не знам на какво основание са преведени тези пари, след като нямам окончателно влязло в сила решение
съвсем ме объркват и не знам аджеба работодателят какъв удар под кръста ми готви с това си действие.
Моят адвокат нещо не ми отговаря убедително на нито един от тези отговори, освен - да изчакаме. Това ли трябва да направя наистина?
Много благодаря за предоставения отговор. Тъй като не съм юрист, този въпрос го нищих сега с адвоката ми. Той не ми обясни това, което вие казвате, т.е. че при обрат в делото, ще трябва да върна парите!!! И аз съвсем се обърках. Преписката липсва, била на доклад...Вече повече от 15 дена я издирвам без резултат...
В чл. 225 пише, че парите са обезщетение при "незаконно уволнение". И сега не мога да разбера - работодателят хем ми превежда парите до стотикна, което ми говори, че на практика признава това обезщетение като резултат от незаконно уволнение, хем от друга страна нямам информация за предварително изпълнение. Аз не съм искала такова. Фактите ,че
1. трети месеца ми се казва, че има жалба, аз не мога да я прочета
2. имам пари, но май не мога да ги ползвам
3. не знам на какво основание са преведени тези пари, след като нямам окончателно влязло в сила решение
съвсем ме объркват и не знам аджеба работодателят какъв удар под кръста ми готви с това си действие.
Моят адвокат нещо не ми отговаря убедително на нито един от тези отговори, освен - да изчакаме. Това ли трябва да направя наистина?
- bradjasal
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|