начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

обезщетение след срочен договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обезщетение след срочен договор

Мнениеот oklisko » 28 Яну 2013, 21:38

Здравейте,
имам питане относно доста заплетен казус - на 01 юли 2012 година напусна СРС като държавен служител,защото си бях намерила работа по специалността и с по-добро заплащане. НО от юли до октомври така и не ме назначиха, даваха ми някаква работа на парче, която аз вършех от дома си, плащаха ми на ръка (зная, че не е редно, но... в името на дохода се съгласих), аз започнах да ставам настоятелна и да искам трудов договор каквато беше уговорката, но на 01 ноември ми казаха, че няма да ме наемат на договор. Съответно аз бях изпуснала срока за регистрация като безработна в бюрото по труда. След усилено търсене на работа, намерих и ме наеха с трудов договор, но срочен от 22 януари до 22 април 2013 година. Казаха, че това се води изпитателен срок и, че ако ме харесат просто ще направят анекс като ще е безсрочен. Нямах много избор, работата ми трябва, плащат осигуровки, както са казва бяла работа и го подписах. Макар и да съм само седмица там,вече забелязвам, а и все по-често ми се казва, че ако до 2-3 месеца не докарам сериозни клиенти с проекти за милиони, нямало да имат нужда от мен. Това много ме притеснява, че след 3 месеца може да ме махнат след като изтече срока на договора ми с тях (ако ли не и по-рано) а тази работа ми трябва, сама си отглеждам децата и нямам други доходи. Питането ми е, ако тази фирма не ми продължи договора, ще имам ли право на обезщетение след регистрация като безработна? имам общо 15 години трудов стаж и винаги съм било осигурявана, само от юли до януари имам прекъсване на трудовия стаж. аз сама си плащах здравните осигуровки. Вече започвам ужасно да се притеснявам. Моля помогнете със съвет.
oklisko
Нов потребител

Назад към Трудово право