Здравейте,
имам питане относно доста заплетен казус - на 01 юли 2012 година напусна СРС като държавен служител,защото си бях намерила работа по специалността и с по-добро заплащане. НО от юли до октомври така и не ме назначиха, даваха ми някаква работа на парче, която аз вършех от дома си, плащаха ми на ръка (зная, че не е редно, но... в името на дохода се съгласих), аз започнах да ставам настоятелна и да искам трудов договор каквато беше уговорката, но на 01 ноември ми казаха, че няма да ме наемат на договор. Съответно аз бях изпуснала срока за регистрация като безработна в бюрото по труда. След усилено търсене на работа, намерих и ме наеха с трудов договор, но срочен от 22 януари до 22 април 2013 година. Казаха, че това се води изпитателен срок и, че ако ме харесат просто ще направят анекс като ще е безсрочен. Нямах много избор, работата ми трябва, плащат осигуровки, както са казва бяла работа и го подписах. Макар и да съм само седмица там,вече забелязвам, а и все по-често ми се казва, че ако до 2-3 месеца не докарам сериозни клиенти с проекти за милиони, нямало да имат нужда от мен. Това много ме притеснява, че след 3 месеца може да ме махнат след като изтече срока на договора ми с тях (ако ли не и по-рано) а тази работа ми трябва, сама си отглеждам децата и нямам други доходи. Питането ми е, ако тази фирма не ми продължи договора, ще имам ли право на обезщетение след регистрация като безработна? имам общо 15 години трудов стаж и винаги съм било осигурявана, само от юли до януари имам прекъсване на трудовия стаж. аз сама си плащах здравните осигуровки. Вече започвам ужасно да се притеснявам. Моля помогнете със съвет.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 15:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
обезщетение след срочен договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|