начало

Прецедент: ВКС отмени своя присъда от 2016 г. след решение на Съда на ЕС Прецедент: ВКС отмени своя присъда от 2016 г. след решение на Съда на ЕС

ТД за извършване на работа от разстояние с гражданин на ЕС

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТД за извършване на работа от разстояние с гражданин на ЕС

Мнениеот neta_m » 10 Яну 2013, 13:04

Здравейте,
Как бихте подходили при следния казус:
Компанията е регистрирано в България юридическо лице.
Чужденец, който трябва да пребивава в страната си /членка на ЕС/ повече от 183 дни/годишно, и да работи по трудов договор с Българската компания; Чужденецът пътува във връзка с предмета на дейност в компанията по цял свят, включително и в България.
Въпроси които се опитвам да изчистя:
1. Най-подходящ в случая ми се струва договор за работа от разстояние или /дори за предпочитане според мен/ с работно място от смесен тип - частично в БГ в офис на българската компания и частично от изнесено работно място в чужбина.
2. Кое би било командировка в случая - според мен всяко пътуване към различно от двете работни места място със заповед от работодателя във връзка с изпълнението на служебни задължения.
3. За командировани лица /повече от 183 дни годишно/ варианта с пенсионно осигуряване в страната на командироване съществува - в случая с работа от разстояние виждате ли такъв вариант - аз не успях да открия.
Моля да коментирате казуса по същество и проблемите, които смятате че биха изникнали.
Как ви се струва работата от разстояние като вариант в случая изобщо?
neta_m
Нов потребител

Назад към Трудово право