Добър ден, с голяма доза недоумение ще Ви запозная със следния казус, и с нетърпение ще очаквам компетентен отговор:
При подаване на документи за конкурс за държавен служител в МИЕТ, любезно ми беше обяснено, че няма да ми бъдат разгледани документите тъй като нямам диплома. Ситуацията е следната- тъй като октомври месец ми беше държавния изпит и вследствие на което дипломата ми предстои да ми я връчат (от университета ни казаха спрямо когато министерството на образованието им прати стикери, тоест или декември 2012г. или март 2013г.), подавам необходимите документи а всесто диплома, уверение, че притежавам ОКС бакалавър и ми предстои връчване на диплома.....от въпростното деловодство ми отказват да ме допуснат до конкурс (дори и с академична справка) с мотива, че евентуално няма да могат да ме назначат, защото не притежавам диплома. А изискването е притежание на ОКС бакалавър и прочие, което аз притежавам. (никъде в ЗДС не фигурира думата диплома)
Върпсът ми е така ли е наистина и защо - ако ДА или НЕ ?
Хубав ден
И второ - според ЗДС чл.7 ал.4 не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода ................... - лице което е било осъждано "условно" а вече реабилитирано, отговаря ли на това изискване? (тъй като за други длъжности изрично е упоменато "независимо от реабилитацията")
- Дата и час: 26 Ное 2024, 14:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ за допускане до конкурс за държ.служител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отказ за допускане до конкурс за държ.служител
мили хора с прискърбие на сърцето и сълзи на очите все още не вярвам, че няма никой компетентен...но и на мен ми се случва да сбъркам...
както казват нашите братя руснаци - "поживеем и увидим"
Здраве да е
както казват нашите братя руснаци - "поживеем и увидим"
Здраве да е
- simeon_hristov
- Младши потребител
Мили простосмъртни другари издирва се компетентен човек поне по втория така важен за мен въпрос........?!!?
- simeon_hristov
- Младши потребител
Накрая ще ти предложа граждански договор да ми отговаряш на въпросите А докато е безплатно да побързам с въпросите.
Примерно тук: http://www.mi.government.bg/bg/careers/ ... no-54.html
И по точно •Декларация по чл. 17, ал.2 от НПКДС - Декларирам, че не съм осъждан за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода.
Няма уточнение "независимо от реабилитацита" което е характерно за други длъжности. Но пък декларираш нещо което не е точно така..... хмм?!?!
п.с. "но, условното е, че "отлага ... за срок от", а не отменя" - Това не го схванах
Примерно тук: http://www.mi.government.bg/bg/careers/ ... no-54.html
И по точно •Декларация по чл. 17, ал.2 от НПКДС - Декларирам, че не съм осъждан за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода.
Няма уточнение "независимо от реабилитацита" което е характерно за други длъжности. Но пък декларираш нещо което не е точно така..... хмм?!?!
п.с. "но, условното е, че "отлага ... за срок от", а не отменя" - Това не го схванах
- simeon_hristov
- Младши потребител
Искаш да кажеш, че лице осъдено примерно на "условно с 3 г. изпитателен срок" и след това реабилитирано ако попълни тази декларация ще направи нарушение по чл. 313 от Наказателния кодекс ?!
1. Закон за държавния служител чл.7 ал.4 не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода
2. Закон за министерството на вътрешните работи чл.179 ал.2. не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията, или не е освободено от наказателна отговорност за извършено умишлено престъпление от общ характер с налагане на административно наказание по чл.78а от Наказателния кодекс
....................................................................................................................................
Тълкуването е едно и също?!
п.п. Пробацията и условното се различават в самото наказание а последиците еднакви ли са?!
1. Закон за държавния служител чл.7 ал.4 не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода
2. Закон за министерството на вътрешните работи чл.179 ал.2. не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията, или не е освободено от наказателна отговорност за извършено умишлено престъпление от общ характер с налагане на административно наказание по чл.78а от Наказателния кодекс
....................................................................................................................................
Тълкуването е едно и също?!
п.п. Пробацията и условното се различават в самото наказание а последиците еднакви ли са?!
- simeon_hristov
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|