начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

какви са правата ми? СПЕШНО

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

какви са правата ми? СПЕШНО

Мнениеот elektra123 » 13 Сеп 2012, 13:47

Здравейте от 2010г. съм в отпуск по майчинство ,който изтече на 19.07.2012г. Фирмата ,в която работих загуби търг и аз останах без работна позиция. Разбрах това преди майчинството ми да изтече и веднага направих опит за връзка с фирмата но се оказа ,че на телефоните ,които имам отговаря друга фирма ,която заяви че няма връзка с предишната. След писмо до инспекция по труда ми дадоха адрес на друга фирма но със същия работодател и ми казаха да пиша до него, така и направих. Изпратих молба за прекратяване на трудов договор, копие от договора и копие от писмото на инспекцията по труда. Получих бърз отговор. Собственичката ми изпрати заповед за прекратяване на трудов договор по чл.325 ал.1 т.1 с дата 10.09.2012г. но там пише че не ми дължат обезщетения а в действителност трябва да ми изплатят отпуската за 2011г. и половината от 2012г. до м.юли. Трябва да подпиша едната заповед и да я върна по пощата ,тъй като фирмата е със седалище в друг град. Освен това в допълнителна бележка е написано че трудовата ми книжка ще бъде върната със закъснение но не пише кога. Въпросът ми какви действия имам право да предприема сега и трябва ли да подпиша заповедта в такава форма ,която не предвижда изплащане на нищо.Какви са правата ми?
elektra123
Нов потребител

Re: какви са правата ми? СПЕШНО

Мнениеот neutralen » 13 Сеп 2012, 14:13

Когато има спешна работа, лягам да спя. Щото, ако работата е спешна, някой друг ще я свърши. Ако никой не я свърши, значи работата не е била спешна.
Без да искам да ви засегна, или да омаловажавам проблема ви, искам да ви обърна внимание, че допускате грешка като поставяте вълнуващите ви въпроси във форума.
За да получите някакъв отговор на поставените от вас въпроси, следва да се осъществят няколко случайни събития - някой да прочете поставените от вас въпроси. Този някой да е юрист/адвокат, който е специализиран в трудовото право, да прояви интерес, за да ви отговори.
Обръщам ви внимание, че по някои теми, участници във форума се включват след половин или една година от откриване на темата, която също е била обявена за спешна.
Ако във вашия случай работата е спешна, вземайте документите и незабавно вървете при адвокат, който ще ви каже какво да правите.
neutralen
Активен потребител

Назад към Трудово право