- Дата и час: 26 Ное 2024, 14:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
допълнителни задължения без промяна в трудовия договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
допълнителни задължения без промяна в трудовия договор
Здравейте, работя в кол център като техническа поддръжка и работа с клиенти по един софтуерен проект. Вчера ни казаха, че имаме поредното обучение, на което се оказа, че ни обучават за поддръжка на нов проект, който е на фирма, свързана с фирмата, чиито продукт досега сме съпортвали. Никой не ни е предупредил, няма промяна в договорите или в заплащането, няма назначени нови хора за този нов проект. Той е съвсем различен, с нови изисквания, които се различават от стандартите, по които сме работили до сега. Попитах шефовете дали могат да направят това без промяна в договора, тъй като това са допълнителни задължения и те казаха, че могат,понеже работното време не се увеличава. Да, но се увеличават задълженията по време на работа... Могат ли просто ей-така, законно да ни карат да поддържаме нов продукт, без никакви промени в договорите ни??? Изумена съм.
- chinawoman
- Нов потребител
Re: допълнителни задължения без промяна в трудовия договор
Не съм виждал трудови договори в които софтуерната подръжка да е само за изчерпателно точно изброени софтуерни продукти, обикновено изброяването, ако изобщо има такова е непълно и завършва с и други с които са работи във фирмата.
Истината рядко е чиста и никога проста
-
wladi - Потребител
вие работите в частна фирма предполагам. а аз работя в държавна институция и изпълнявам 3 длъжности с една заплата .какво да кажа? на кой да се оплача .решава един човек и пише заповедта и ти изпълняваш 3 длъжности.представяш ли си.като започнах работа беше с конкурс.нали ...аз се явявам за 1 определена длъжност. не ми стига мойта работа ами ми дадоха още 3 защото нямало кой да го свърши и аз като най свободна хайде ...затрупана съм от работа всички колеги виждат. и въпреки всичко още 2 длъжности без нито лев увеличение за което.и безмълвно търпя и понасям вътрешно драмата си.отрази ми се на здравето на семейството и на качеството на работа.вярвам ви търсете си правата.аз засега не съм предприела нищо но смятам и събирам сили да го направя.
- ubavataan
- Нов потребител
Защо се учудвате - така е в БГ.
Който го видят, че работи повече му дават повече работа - щото ще я свърши. Който го видят че не работи много - много - по -не му дават работа - щото няма да я свърши.
Както е казал мъдрият български народ "Едно магаре, колкото повече мъкне товар, толкова повече го товарят"
Който го видят, че работи повече му дават повече работа - щото ще я свърши. Който го видят че не работи много - много - по -не му дават работа - щото няма да я свърши.
Както е казал мъдрият български народ "Едно магаре, колкото повече мъкне товар, толкова повече го товарят"
- perper1
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|