- Дата и час: 26 Ное 2024, 13:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
След регистриране в бюрото по труда
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
След регистриране в бюрото по труда
Здравейте!Съкратена съм от 19.07 .2012г поради закриване на част от училището в което работех,въпреки че детето ми е на 2г.На 27.07 се регистрирах в Бюрото по труда и днес бях за първи подпис.Не съм наясно/а и служителката не ми обясни много добре/какво трябва да направя от тук нататък .Даде ми служебна бележка,която да занеса в РУСО Пловдив,където да ми определят каква сума ще ми се изплаща и колко месеца.Аз си търся работа ,но докато детето ми не започне ясла септрември нищо не мога да започна.Някой може ли да ми каже ако започна да вземам обещетението за безработица,а след два месеца например започна работа какво трябва да направя и какъв е законовия ред за обещетението?Служителката ми обясняваше нещо,че ако започнат да ми плащат и аз започна работа ми спират обещетението и ако ме съкратят в рамките на 3години пак,намам право на този вид обещетение,а само на минимална някаква сума.А аз съм с 23 години трудов стаж.Може ли да ми помогне някой с информащия за този проблем?Благодаря ви предварително!
- pepi2616
- Нов потребител
Re: След регистриране в бюрото по труда
Здравейте,
Обезщетението се получава от НОИ ,поради което там ще Ви дадат конкретна информация.
Най-общо:Ако започнете работа на трудов договор , обезщетението Ви ще бъде спряно. Ако договорът се прекрати преди изтичане на 9 месеца от подписването му имате право да получите остатъка според осигурителния си доход и трудовия стаж.
Ако договорът се прекрати след деветте месеца, но преди изтичане на три години от регистрацията Ви, тогава ще получавате 4 месеца минималната сума.
Ако договорът се прекрати след повече от три години , ще имате право да получите обезщетение в зависимост от стажа , който ще имате към него момент и осигурителния си доход.
Обезщетението се получава от НОИ ,поради което там ще Ви дадат конкретна информация.
Най-общо:Ако започнете работа на трудов договор , обезщетението Ви ще бъде спряно. Ако договорът се прекрати преди изтичане на 9 месеца от подписването му имате право да получите остатъка според осигурителния си доход и трудовия стаж.
Ако договорът се прекрати след деветте месеца, но преди изтичане на три години от регистрацията Ви, тогава ще получавате 4 месеца минималната сума.
Ако договорът се прекрати след повече от три години , ще имате право да получите обезщетение в зависимост от стажа , който ще имате към него момент и осигурителния си доход.
- sunrise
- Активен потребител
Много ви благодаря за бързия и точен отговор!Значи за това служителката ми каза да изчакам месец ,два за да видя ще си намеря ли работа и тогава да подам в РУСО документи за обещетението.Само още един въпрос:ако започна работа и ми прекъснат обещетението,но ме съкратят след изтичане на 9месечния срок губя ли право да получа остатъка от обещетението и ще получавам само минималното в срок от 4 месеца?
- pepi2616
- Нов потребител
Наистина, можете да се регистрирате в НОИ до 3 месеца от датата на прекратяване на ТПО, но моят съвет е да го направите час по-скоро. От изчакването може само да загубите, но не и да извлечете дивиденти. Така че вместо да си правите тънки сметки, идете в НОИ и си вземете час за регистрация - и без това се чака цял месец!
Успех!
Успех!
- pesho_devnya
- Младши потребител
Благодаря ви.И аз така мисля да направя,защото от много пресмятания и мотане може да изтърва сроковете.Хубав ден !
- pepi2616
- Нов потребител
И на Вас!
Няма да сгрешите ако се вслушате в съвета ми. Смятайте, че не живеем в най-нормалната държава! Не мога да обясня на питащите ме, защо "Жертвите на трафик" и "Бежанците" са предвидени за целева помощ за отопление, а безработните, чието обезщетение за безработица приключва сега - не!
Няма да сгрешите ако се вслушате в съвета ми. Смятайте, че не живеем в най-нормалната държава! Не мога да обясня на питащите ме, защо "Жертвите на трафик" и "Бежанците" са предвидени за целева помощ за отопление, а безработните, чието обезщетение за безработица приключва сега - не!
- pesho_devnya
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|